dei-Megalopoli

18/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ από τη ΔΕΗ για το δυστύχημα στη Μεγαλόπολη

Η ΔΕΗ συνέστησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση των συνθηκών του θανατηφόρου δυστυχήματος στο ορυχείο του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης.
      Pin It

Επιτροπή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση συνέστησε η ΔΕΗ για τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στο ορυχείο του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης.

Η ΔΕΗ ΑΕ ανέφερε ότι «την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 και ώρα περίπου 19.00 μ.μ. στο ορυχείο του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, εργαζόμενος της επιχείρησης υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασίας ηλεκτρολογικής επισκευής καδοφόρου εκσκαφέα. Ο εργαζόμενος της ΔΕΗ μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνούν οι αρμόδιες αρχές».

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης είναι πιστοποιημένο από τις 10 Ιουλίου 2014 από την Eurocert, αναφορικά με το σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στο εν λόγω ορυχείο.

Την ίδια ώρα, το σωματείο «Σπάρτακος» ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΔΕΗ για τις συνθήκες εργασίας και καλεί τους εργαζομένους σε μη πραγματοποίηση εργασιών εφόσον δεν τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας.

 

 
efsyn.gr

Scroll to top