19/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κατακραυγή για την επίθεση στην Κοκκινιά

Τα κόμματα καταδικάζουν το χτύπημα χρυσαυγιτών στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά.
      Pin It

Τα κόμματα καταδικάζουν το χτύπημα χρυσαυγιτών στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

 

sxoleio-metanaston-Peiraias-Xrisi-AugiΓενική είναι η κατακραυγή για την επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών του Πειραιά από μέλη της Χρυσής Αυγής, παραμονή της 70ής επετείου από το Μπλόκο της Κοκκινιάς, όπου προκάλεσαν ζημιές, έγραψαν συνθήματα, ενώ επιχείρησαν να αρπάξουν και το αρχείο του σχολείου. Στις αντιδράσεις του υπουργείου Παιδείας και του ΠΑΣΟΚ ήρθε χθες να προστεθεί σειρά ανακοινώσεων που καταδικάζουν την ενέργεια.

 

«Σε μια σύγχρονη Δημοκρατία τέτοιες ενέργειες μίσους δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ν.Δ., εκφράζοντας τη βεβαιότητα… ότι οι αρχές θα πράξουν τα δέοντα για να συλληφθούν οι δράστες.

 

Ο Θοδωρής Δρίτσας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων, δήλωσε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. «Δύο μήνες πριν από την απελευθέρωση κουκουλοφόροι ταγματασφαλίτες συνεργάτες των Γερμανών ναζί με αρχηγό τον Μπουραντά υποδεικνύουν Ελληνες πατριώτες, εργάτες, πρόσφυγες, αντιστασιακούς ΕΑΜίτες για να εκτελεστούν επιτόπου από τα γερμανικά τάγματα κατοχής. Εβδομήντα χρόνια μετά, σύγχρονοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, απόγονοι ιδεολογικοί και πολιτικοί των Μπουραντάδων, στην ίδια περιοχή, περίπου χίλια μέτρα από τον χώρο της εκτέλεσης, χτυπούν μέσα στη νύχτα στην Παλιά Κοκκινιά».

 

Την απομόνωση των ρατσιστικών πρακτικών και αντιλήψεων υποδεικνύει ως απάντηση η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά (ΤΟΠ) του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «είναι όπλο του κεφαλαίου για να διαιρεί τους εργάτες και να τους κρατά υποταγμένους και πάμφθηνους, για να μείνει στο απυρόβλητο το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά τη φτώχεια και την ανεργία».

 

«Να μπει οριστικά τέρμα στην εγκληματική δράση της συμμορίας των νεοναζί στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά» ζητεί η ΔΗΜΑΡ, καλεί σε ένα «αντιφασιστικό μέτωπο», αναφέρεται στις μεγάλες ευθύνες της πολιτείας και καταλήγει: «Καταδεικνύεται πλέον η ανάγκη ενίσχυσης του νομοθετικού οπλοστασίου με ένα σύγχρονο και επίκαιρο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

 

«Η Παλιά Κοκκινιά είναι μια συνοικία του Πειραιά με ιδιαίτερη ιστορία, συνυφασμένη πάντα με πολύπλευρους αγώνες για τη δημοκρατία (…). Η ενέργεια αυτή, εκτός του ότι είναι απόλυτα καταδικαστέα, προσβάλλει τη χώρα αλλά και τις δημοκρατικές αντιλήψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του Πειραιά», δήλωσε σχετικά ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

 

Scroll to top