19/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κυνήγησε με καραμπίνα την αποζημίωσή του

Συνελήφθη ο αγρότης ο οποίος ταμπουρώθηκε στον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη διεκδικώντας τα λίγα ευρώ που του στέρησαν λόγω εκπρόθεσμης υποβολής δικαιολογητικών.
      Pin It

4 - opekepe - ape mpeΓια μια χούφτα… ευρώ, από την εξισωτική αποζημίωση που δικαιούνταν αλλά έχασε διότι άργησε να υποβάλει τα δικαιολογητικά, ένας ταλαίπωρος κτηνοτρόφος εισέβαλε ένοπλος στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμών και Εγγυήσεων) στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

 

Πρόκειται για έναν απελπισμένο 34χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το πρωί εισέβαλε στα γραφεία του οργανισμού κρατώντας κυνηγετικό όπλο. Φωνάζοντας και διαμαρτυρόμενος υποχρέωσε τους υπαλλήλους να αποχωρήσουν, χωρίς να τους απειλήσει, ενώ αυτός παρέμεινε στον χώρο, επικαλούμενος τις οικονομικές απαιτήσεις που είχε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Επιτόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σχημάτισαν περίμετρο και ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων με διαπραγματευτή και ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. Αυτός ήταν που τελικά κατάφερε να πείσει τον 34χρονο να παραδοθεί.

 

Οπως έγινε γνωστό από την προϊσταμένη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κοζάνη, Βασιλική Κουτσογεωργοπούλου, οι εργαζόμενοι γνώριζαν τον κτηνοτρόφο, ο οποίος είχε επισκεφθεί επανειλημμένως τα γραφεία διεκδικώντας εξισωτική αποζημίωση. Το πρόβλημα ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι υπάλληλοι, ήταν ότι δεν είχε υποβάλει εμπρόθεσμα κάποιες δηλώσεις που απαιτούνταν για πληρωμή, ενώ παράλληλα αντιμετώπιζε και άλλα οικονομικά προβλήματα…

 

Ν.Φωτ.

 

Scroll to top