19/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Συμφέροντα…

 

Πυρ ομαδόν δέχθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για την προκλητική δήλωσή του με αφορμή το δημοσίευμά μας για το μέλλον του ΟΑΕΔ. Ακόμα και… φίλια πυρά δέχθηκε, όπως αυτά του πρώην ευρωβουλευτή και κορυφαίου συνδικαλιστικού στελέχους της ΔΑΚΕ και της ΓΣΕΕ, Κώστα Πουπάκη. Αντί ο υπουργός να εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει με τον ΟΑΕΔ, αρκέστηκε σε επικοινωνιακές πομφόλυγες, για να διασκεδάσει τις δικαιολογημένες αντιδράσεις από κόμματα, φορείς και συνδικαλιστές, αλλά και από τον κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ. Από κυβερνητικές «δήθεν διαψεύσεις», όπως λέει και ο κ. Πουπάκης, χορτάσαμε. Είναι καιρός να παραδεχθούν στην κυβέρνηση ότι ο τεμαχισμός του οργανισμού έχει δρομολογηθεί προ πολλού στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.

 

Κ.ΤΣ.

 

…………………………………………….

 

„Φανταστικές ψήφοι;

 

Ιδιαίτερα επικριτική εμφανίστηκε η Ελένη Πορτάλιου σχετικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Αγιον Ορος. Σε κείμενό της στο blog, enosy.blogspot.gr, η πρώην υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι «οι αποφάσεις δεν είναι της αρμοδιότητας των επικοινωνιολόγων της Νέας Ελλάδας, αλλά των πολιτικών», προσθέτοντας ότι αποτελεί προσβολή η ταύτιση των κοινοτήτων των μοναχών με τις ζαπατίστικες κοινότητες. Σχολίασε μάλιστα καυστικά: «Ολα για τις (φανταστικές) ψήφους που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα εισρεύσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διά της θρησκευτικής οδού. Ταυτόχρονα όμως -και κυρίως- διαβεβαίωση της θρησκευτικής εξουσίας του Αγίου Ορους ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συμμάχων».

 

Κύκλοι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πάντως έλεγαν χτες ότι το κόμμα έχει ευκρινώς τοποθετηθεί πάνω στα ζητήματα της σχέσης Εκκλησίας και Κράτους.

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………………..

 

„Μαντρί

 

Με ένα -δεν θα το λέγαμε και βαρυσήμαντο- άρθρο του στο χθεσινό «Εθνος», ο Γιώργος Καρατζαφέρης φαίνεται να μπαίνει ξανά στα σαλόνια της «μεγάλης» πολιτικής και των μηχανισμών ανάδειξής του από τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Τι λέει στο κείμενό του ο αρχηγός του ΛΑΟΣ; Τίποτα καινούργιο, πέρα από την επανάληψη της «εθνικής του ευθύνης» να αποτρέψει τον επερχόμενο κίνδυνο-Τσίπρα και το σαφές μήνυμα προς τους… γνήσιους ελληνορθόδοξους οπαδούς του (Χίτες, ταγματασφαλίτες, χουντικούς, χρυσαυγίτες κ.ο.κ.) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο Λύκος που καιροφυλακτεί» και δεν πρέπει να «προσφέρουμε τους εαυτούς μας έδεσμα στον καιροφυλακτούντα Λύκο». Με λίγα λόγια, το σύνθημα του Γ. Καρατζαφέρη (και του Μαξίμου) είναι το κλασικό: Ολοι πίσω στο μαντρί, να μη μας φάει ο λύκος… που έλεγε ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

 

Δ.Τ.

 

………………………………………………..

 

„Κακοποιοί κατά δημάρχου

 

Στο στόχαστρο συμμορίας με πλούσια εγκληματική δράση, που εξαρθρώθηκε στην Κρήτη, βρέθηκε ο δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης, γνωστός για την ασυμβίβαστη δράση του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου, η ομάδα των κακοποιών επιχείρησε να ανατινάξει το αυτοκίνητό του. Το δημοτικό συμβούλιο, αφού καταδικάζει την απόπειρα ανατίναξης «από κακοποιό στοιχείο, κάτοικο της Επισκοπής Ρεθύμνου», δηλώνει προς τους ηθικούς αυτουργούς ότι θα συνεχίσει χωρίς ταλαντεύσεις και μέχρι τέλους την υπεράσπιση των συμφερόντων και της περιουσίας του δήμου, χωρίς να υποκύπτει ούτε σε συμβιβασμούς ούτε σε τρομοκρατία ούτε σε οποιεσδήποτε πιέσεις. Μια διατύπωση που αφήνει ερωτήματα για τις επιδιώξεις της εγκληματικής οργάνωσης στην περιοχή.

 

Κ.Π.

 

………………………………………………..

 

„Ορκωμοσία

 

Την Κυριακή 31 Αυγούστου θα ορκιστεί ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δηλαδή μία ακριβώς μέρα πριν αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του. Η ορκωμοσία θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά στη 1 το μεσημέρι και εκτός από τον Γιάννη Μώραλη αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό και ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, οπότε θα είναι η πρώτη φορά που οι δυο άνδρες θα συναντηθούν μετά τις εκλογές, σε διαφορετικούς όμως ρόλους. Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου, αναμένεται να συνεδριάσει στο κτίριο της πλατείας Κοραή το νέο δημοτικό συμβούλιο. Μια άλλη εποχή ξεκινά…`

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

………………………………………………..

 

„Αισχροκέρδεια α λα τούρκα

 

Ξεχάστε τα περί φτηνών διακοπών στα τουρκικά παράλια. Σύμφωνα με τη «Hurriyet», σε πόλεις όπως η Αλικαρνασσός ή η Κρήνη, οι ντόπιοι μαγαζάτορες «γδύνουν» τους τουρίστες χρεώνοντάς τους έως και δεκαπλάσιες από τις κανονικές τιμές. Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή για εστιατόρια που χρεώνουν 700 ευρώ για ένα απλό δείπνο πέντε ατόμων ή 15 ευρώ για δύο μπουκάλια νερό. «Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτοπυροβολούνται», δήλωνε ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αλικαρνασσού, βάλλοντας κατά καταστηματαρχών που με την κερδοσκοπία τους «οδηγούν ακόμη και τους πλούσιους τουρίστες να περνούν απέναντι για να τρώνε στα ελληνικά νησιά, που είναι πιο φτηνά».

 

Χρ.Π.

 

………………………………………………..

 

„Σύμπραξη για το τζαμί

 

Ξεμπλοκάρει -εκτός νέου απροόπτου- η κατασκευή τζαμιού στον Ελαιώνα. Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές «αγανακτισμένων» πολιτών αλλά και της Μητρόπολης Πειραιά, που ζητούσαν να μην προχωρήσει το έργο υποστηρίζοντας ότι έρχεται σε αντίθεση με τα χριστιανικά αισθήματα των πολιτών! Το υπουργείο Υποδομών ετοιμάζεται ήδη να προχωρήσει στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.

 

Αν όλα πάνε καλά, το πρώτο επίσημο τζαμί στην Αττική θα λειτουργεί στα μέσα του επόμενου χρόνου. Το έργο, το οποίο αποτελεί υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της μουσουλμανικής κοινότητας που ζει στην περιοχή της πρωτεύουσας, έχει ήδη περάσει από σαράντα κύματα. Πάνω από είκοσι διαγωνισμοί είχαν κηρυχθεί άγονοι και πριν από ένα χρόνο χρειάστηκε ειδική ρύθμιση για να επιτραπεί στους μεγαλοεργολάβους να πάρουν μέρος στη διαδικασία. Αποφάσισαν, μάλιστα, να συμπράξουν με κοινή πρόταση, για να αντιμετωπίσουν τις απειλές για δολιοφθορές και… αφορισμούς.

 

Χ.ΤΖ.

 

………………………………………………..

 

„Μετεγγραφές

 

Τη μετεγγραφή στα εγχώρια Πανεπιστήμια των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν σε ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής και δυσκολεύονται οικονομικά να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ζητά ο Απόστολος Κακλαμάνης. Επικαλούμενος την οικονομική κρίση που μαστίζει την πλειονότητα των οικογενειών, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής που έχει θητεύσει και στο υπουργείο Παιδείας ζητά με ερώτησή του στη Βουλή από τον νυν υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο να θεσπίσει αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες με κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να παραμείνουν στο εξωτερικό. «Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε με διάφορα καφενειακού τύπου επιχειρήματα στο μεγάλο αυτό πρόβλημα», σημειώνει μεταξύ άλλων.

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………………..

 

„Λακωνικός

 

Το φλερτ του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, με τη φιλοσοφία του «λακωνίζειν» φουντώνει εν μέσω θέρους. Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ (Ν. Τσούκαλης, Μ. Ξηροτύρη) για το πότε θα μπει τέλος στη συνεχιζόμενη υπερφορολόγηση, ο υφυπουργός τονίζει λιτά και… απέριττα ότι «οι όποιες ελαφρύνσεις είναι συνάρτηση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων, της ανάπτυξης της οικονομίας και της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης». Λέγεται και «ζήσε Μάη μου», αλλά οι υπουργοί τα λένε πάντα πιο κομψά.

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………………..

 

„Φαήλος υπέρ Ισραήλ

 

Εμμεση, αλλά σαφή (μονομερή), θέση υπέρ του Ισραήλ παίρνει ο Φαήλος Κρανιδιώτης, «καταπίνοντας» τη γενοκτονική πολιτική του Τελ Αβίβ στην Παλαιστίνη, η οποία συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες μπροστά στα μάτια της Δύσης. Για να το πετύχει αυτό (νομίζει ότι) αρκεί να εξισώσει τη Χαμάς με τους «ισλαμοφασίστες» του ISIS, που «κόβουν κεφάλια, θάβουν ζωντανά γυναικόπαιδα, βιάζουν ανήλικα κορίτσια, τεμαχίζουν αγοράκια, σταυρώνουν αιχμαλώτους και ανατινάζουν πολιτιστικά μνημεία». Κουβέντα για ισραηλινή κατοχή, ανατινάξεις σπιτιών, δολοφονίες χιλιάδων αμάχων και παιδιών. Προπαντός η αντικειμενικότητα!

 

Τ.Τ.

 

Scroll to top