Pin It

Της Διαλεκτής Αγγελή

 

Τα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στα Χανιά της Κρήτης απέκλεισαν χθες το πρωί δεκάδες κτηνοτρόφοι, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013, για την οποία συνολικά προβλέπονται 130 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κτηνοτρόφοι, αφού συγκεντρώθηκαν στον κόμβο των Μουρνιών, κατέληξαν στον χώρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), όπου και στεγάζονται τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων συναντήθηκε με τα τοπικούς παράγοντες , παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, κ. Νίκου Καλογερή.

Επεισόδιο μικρής έντασης έλαβε χώρα όταν ένας από τους συγκεντρωμένους προσπάθησε να πάρει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρισκόταν στον χώρο, ύστερα από λογομαχία που είχε με τους υπαλλήλους του οργανισμού.

«Παρότι είχαμε ενημερώσει εγκαίρως τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι είναι άδικες και αδικαιολόγητες οι αιτίες που κόβεται η επιδότηση, όπως τα στρεμματικά, που για τόσα χρόνια δίνονταν κανονικά, οι επιδοτήσεις και φέτος κόπηκαν για λόγους εσωτερικού δανεισμού που μόνο αυτοί γνωρίζουν» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων. Ο γραμματέας του Συλλόγου, κ. Γιώργος Βενετάκης, δήλωσε ότι τη βασική ευθύνη για το ζήτημα φέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς έχει μειώσει τις πιστώσεις για την εξισωτική από τα 170 εκατομμύρια ευρώ στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να συζητηθούν οι πιθανές λύσεις στο πρόβλημα, μετά από την παρέμβαση του κ. Καλογερή στον διευθυντή του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο.

 

 

 

 

Scroll to top