20/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Ορέγονται τη Σούδα

 

Προσκεκλημένος του Αμερικανού ομολόγου του, Τσακ Χέιγκελ, μεταβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση των δύο υπουργών αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ειρηνευτικές αποστολές, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο αμερικανικό αίτημα για φιλοξενία μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ελλάδα. Πιθανότατα η απόφαση αυτή θα λάβει τη μορφή επέκτασης της συμφωνίας για τη βάση της Σούδας. Εξυπηρετήσεις με ουρά!

 

Τ.Τ.

…………………………………………….

 „Μαντρί

 

Με ένα -δεν θα το λέγαμε και βαρυσήμαντο- άρθρο του στο χθεσινό «Εθνος», ο Γιώργος Καρατζαφέρης φαίνεται να μπαίνει ξανά στα σαλόνια της «μεγάλης» πολιτικής και των μηχανισμών ανάδειξής του από τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Τι λέει στο κείμενό του ο αρχηγός του ΛΑΟΣ; Τίποτα καινούργιο, πέρα από την επανάληψη της «εθνικής του ευθύνης» να αποτρέψει τον επερχόμενο κίνδυνο-Τσίπρα και το σαφές μήνυμα προς τους… γνήσιους ελληνορθόδοξους οπαδούς του (Χίτες, ταγματασφαλίτες, χουντικούς, χρυσαυγίτες κ.ο.κ.) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ο Λύκος που καιροφυλακτεί» και δεν πρέπει να «προσφέρουμε τους εαυτούς μας έδεσμα στον καιροφυλακτούντα Λύκο». Με λίγα λόγια, το σύνθημα του Γ. Καρατζαφέρη (και του Μαξίμου) είναι το κλασικό: Ολοι πίσω στο μαντρί, να μη μας φάει ο λύκος… που έλεγε ο Ευάγγελος Αβέρωφ.

 Δ.Τ.

…………………………………………….

„Τζαμπάρ υπέρ φτωχών

 

Οσοι δεν έχουν παρακολουθήσει τη «μεταμπασκετική» πορεία του θρύλου τού NBA, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, ίσως να εντυπωσιαστούν από τα λόγια του στο περιοδικό Time: «Η μεσαία τάξη πρέπει να ενωθεί με τους φτωχούς και οι λευκοί να ενωθούν με τους Αφροαμερικανούς σε μαζικές διαδηλώσεις για να ανατρέψουμε τους διεφθαρμένους πολιτικούς, για να μποϊκοτάρουμε τις εκμεταλλευτικές επιχειρήσεις». Λαμβάνοντας δε αφορμή από τις διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον του Μιζούρι ο Αμπντούλ-Τζαμπάρ υπογραμμίζει ότι «τα φυλετικά ζητήματα, για τα οποία όλοι φωνασκούν, αποσπούν την Αμερική από το να δει ότι οι στόχοι της υπερβολικής αντίδρασης της αστυνομίας βασίζονται λιγότερο στο χρώμα και περισσότερο σε κάτι που είναι ακόμα χειρότερο και από το επίπεδο οδύνης που προκαλεί ο ιός Εμπολα: στο να είσαι φτωχός».

Ν.ΣΒ.

…………………………………………….

 „Ο οραματιστής…

 

«Το θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα θα μπορούσε να έχει λυθεί εδώ και χρόνια αν η Ελλάδα ήταν ισχυρή», είπε χθες ο προς μεταγραφή στη Ν.Δ. και στην κυβέρνηση καναλάρχης-πρόεδρος Γιώργος Καρατζαφέρης στον Κ. Χαρδαβέλλα και τον RealFm. Οπως είπε ο άνθρωπος που μας υπόσχεται να μην αφήσει με τίποτα τον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει, η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. «Εχουμε παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των Μαρμάρων», διαπίστωσε. «Αν αυτά τα θέματα τα είχε το Ισραήλ ή η Τουρκία, θα τα είχαν λύσει», υπογράμμισε ο Γ. Καρατζαφέρης που εκστασιάζεται με τα σκληρά και πολεμοχαρή καθεστώτα. Αντε και εις ανώτερα πρόεδρε, σε όλα τα ΜΜΕ με θέμα τον Μεγαλέξανδρο και τον… καταραμένο ΣΥΡΙΖΑ.

 Δ.Τ.

…………………………………………….

 „Ξεχασμένα αεροπλάνα

 

Ενα μικρό οικονομικό σκάνδαλο έχει… σταθμεύσει στην πίστα του «Ελ. Βενιζέλος». Πρόκειται για δύο αεροσκάφη τύπου Airbus τής πάλαι ποτέ Ολυμπιακής, που έχουν παροπλιστεί από το 2009 περιμένοντας αγοραστή, επιβαρύνοντας τον δημόσιο κορβανά με 100.000 ευρώ τον μήνα για τέλη στάθμευσης! Η αξία τους είχε εκτιμηθεί στα 180 εκατ. ευρώ, αλλά με την πάροδο του χρόνου, τα παρατράγουδα στους ατελέσφορους διαγωνισμούς και τη σκυταλοδρομία ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών, το ΤΑΙΠΕΔ και κάποιες κυπριακές off shore, δεν προβλέπονται έσοδα άνω των 20 εκατ. ευρώ. Ιστορίες για αγρίους σε εποχές Μνημονίων.

 Χ.ΤΖ.

…………………………………………….

 

„Αστεράκια από τον ΕΝΦΙΑ

 

Δεν είναι μία, δεν είναι δύο. Είναι πολλές οι περιπτώσεις με τον εξωφρενικό φόρο ακινήτων που καλούνται να πληρώσουν ακόμα και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και άλλοι μη κυβερνητικοί φορείς, που επιτελούν κοινωνικό έργο. Εκτός από «Το Χαμόγελου του Παιδιού», που έλαβε εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 94.996 ευρώ, αστεράκια… είδαν και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο. Το Ιδρυμα καλείται να πληρώσει το αστρονομικό ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ. Φυσικά και δεν θα πληρώσει, καθώς, όπως ανέφερε ο πρόεδρός του, «η επιβολή του φόρου είναι παράνομη, καθότι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου δεν υπόκεινται σε φόρο, βάσει ρύθμισης του νόμου ΕΝΦΙΑ».

 Κ.ΤΣ.

…………………………………………….

 „«Ταφόπλακα»

 

Υπέρογκους φόρους στην ακίνητη περιουσία των δήμων, που αποτελείται κυρίως από δημοτικά κτίρια, γήπεδα και… νεκροταφεία, καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και Ολγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για «ταφόπλακα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Με ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές επικαλούνται ως παράδειγμα τον Δήμο Αλιάρτου–Θεσπιέων, όπου με 10.877 μόνιμους κατοίκους θα πληρώσει ΕΝΦΙΑ 356.000€ λόγω τέτοιων ακινήτων. Ευτυχώς, οι ιδιόκτητοι τάφοι δεν δηλώνονται -για την ώρα- στο Ε9 και δεν επιβαρύνονται με ΕΝΦΙΑ, αλλά είναι και αυτά τα δημοσιονομικά κενά που καραδοκούν…

 Χ.ΙΩ.

…………………………………………….

„Λόγω ΕΝΦΙΑ

 

Κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και είναι σπαρταριστό:

- Μεγαλέξανδρε, δικός σου ο μεγαλοπρεπής τάφος;

- Οχι.

- Ρωξάνη, δικός σου;

- Ούτε καν.

- Ναύαρχε, εσύ;

- Θα αστειεύεσαι…

- Στρατηγέ;

- Οχι, βέβαια.

(Ιστορικά πρόσωπα προσπαθούν να γλιτώσουν τον ΕΝΦΙΑ).

Για την αντιγραφή…

Ν.ΦΩΤ.

…………………………………………….

 „Ελληνοϊταλικό αντιμνημόνιο

 

Με στόχο τη δημιουργία ενός «αντιμερκελικού μετώπου» των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου συμπράττουν με το ιταλικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο. Πρόσφατο δείγμα των από κοινού δράσεών τους είναι η χθεσινή κοινή παρέμβαση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά με τους 16 ευρωβουλευτές των «Πέντε Αστέρων», που ζητούν την πλήρη αποζημίωση από την Ε.Ε. τόσο των Ιταλών όσο και των Ελλήνων αγροτών που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο. Οι ευρωβουλευτές δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στο Ευρωκοινοβούλιο.

 Χ.ΙΩ.

…………………………………………….

 „Ελευθεροφαγία

 

Μια δραματική επιστολή συναδέλφου εργαζόμενου στην εφημερίδα του δικηγόρου Χάρη Οικονομόπουλου (εταιρεία Τρίτη Οψη Α.Ε.), η οποία εκδίδεται με νοικιασμένο τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας», έφτασε χθες στην ΕΣΗΕΑ για να μας επαναφέρει στο θλιβερό success story της Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε. εναντίον των απλήρωτων, εδώ και τρία χρόνια, 850 εργαζομένων της. (…) «Με βάση τη βεβαίωση της “Ελευθεροτυπίας” όπου εργάζομαι» -γράφει ο δημοσιογράφος προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ- «την οποία και σας επισυνάπτω, η οποία μου εστάλη προκειμένου να τη χρησιμοποιήσω για να μη γίνει στο σπίτι μου διακοπή ρεύματος λόγω χρέους 1.400 ευρώ, μου οφείλονται από την εφημερίδα περίπου 6.000 ευρώ καθαρά, ενώ έχω να πληρωθώ από τον Μάρτη του 2014. Ως πατέρας ενός ανήλικου αγοριού με άνεργη σύζυγο, με μηδέν περιουσία, μένοντας στο ενοίκιο (300 ευρώ τον μήνα – χρωστάω ήδη 900 ευρώ), ευρισκόμενος σε δεινή κατάσταση, ζητώ τη βοήθειά σας από το ταμείο αλληλεγγύης…».

 Δ.Τ.

 

Scroll to top