20/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν»

Ο δήμαρχος Σφακίων αποδίδει την απόπειρα ανατίναξης του αυτοκινήτου του στο «παλιό πολιτικό και οικονομικό καθεστώς».
      Pin It

polakhsΓια εμπλοκή πολιτικών και οικονομικών εξουσιών με τη μαφία της Κρήτης κάνει λόγο ο δήμαρχος Σφακίων, Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.». Ο δήμαρχος Σφακίων μίλησε για ένα «παλιό πολιτικό και οικονομικό καθεστώς [...] που προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει [...]».

 

Επικοινωνήσαμε με τον κ. Πολάκη με αφορμή την εξάρθρωση των δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων και την αποκάλυψη ότι τα μέλη τους επιχείρησαν να ανατινάξουν το αυτοκίνητό του, προκειμένου να μας πει για ποιο λόγο πιστεύει ότι στοχοποιήθηκε.

 

«Στα Σφακιά υπάρχει μια αισχρή μειοψηφία που δεν της αρέσει ο δρόμος της ανάπτυξης και της προόδου που έχουμε χαράξει ως παράταξη. Στις φετινές εκλογές εγώ και η παράταξή μου βγήκαμε με 96,5%. Τους ενοχλεί αυτό. Εμείς ψάχνουμε συλλογικές λύσεις και δεν παραχωρούμε τη δημόσια περιουσία σε ιδιώτες. Το παλιό πολιτικό και οικονομικό καθεστώς δεν γουστάρει αυτό που κάνουμε και προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Πολάκης. «Αυτός που ψάχνουν τώρα από την Επισκοπή Ρεθύμνου είναι κακοποιό στοιχείο. Είναι ένα απλό όργανο. Πίσω όμως από όλους αυτούς βρίσκονται άλλοι… Θα τα αποδείξει όλα η έρευνα».

 

Σύμφωνα με όσα είδαν προχθές το φως της δημοσιότητας, μέλη των εν λόγω οργανώσεων που «ειδικεύονταν» στους εκβιασμούς οικονομικά επιφανών ατόμων καθώς και στην καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών, σχεδίαζαν να τοποθετήσουν βόμβα στο όχημα του δημάρχου Σφακίων. Ωστόσο, τα σχέδιά τους ματαιώθηκαν από την Ομάδα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Ηρακλείου που παρακολουθούσε τις συνομιλίες. Μέλη της ομάδας κατάφεραν να συλλάβουν τον επίδοξο δράστη και να κατασχέσουν τα εκρηκτικά που είχε στην κατοχή του.

 

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σφακίων δήλωσε χθες σε σχετική ανακοίνωση τη συμπαράστασή του στον δήμαρχο καταδικάζοντας τη βομβιστική απόπειρα, ενώ καλεί την αστυνομία και την ελληνική Δικαιοσύνη να προχωρήσουν στην πλήρη διαλεύκανση και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις.

 

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ το προανακριτικό έργο θα συνεχιστεί και η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίου Τύπου της αστυνομίας.

 

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top