tzixantistes

20/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Εντοπίστηκαν αποκεφαλισμένα πτώματα στην Αίγυπτο

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, που είχαν απαχθεί πριν από δύο ημέρες από τζιχαντιστές.
      Pin It

Οι σοροί βρέθηκαν σήμερα στη χερσόνησο του Σινά από κατοίκους της περιοχής Σέιχ Ζουάιντ, νότια της Ράφας, σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Την ευθύνη επιρρίπτουν σε τζιχαντιστές, θεωρώντας ότι εκτέλεσαν τους τέσσερις άνδρες με το πρόσχημα ότι οι τελευταίοι ήταν υποστηρικτές του στρατού.

Κατά των τζιχαντιστικών οργανώσεων, οι οποίες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό τον Ιούλιο του 2013, διεξάγεται ευρεία επιχείρηση από τις αιγυπτιακές δυνάμεις στο βόρειο Σινά.

Ο λόγος της εκτέλεσης, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, είναι ότι οι τζιχαντιστές πιστεύουν πως τα θύματα υποστηρίζουν τις δυνάμεις ασφαλείας στον αγώνα τους κατά των εξτρεμιστών. Μια οργάνωση, όχι ιδιαίτερα γνωστή, πρόσφατα είχε ρίξει φυλλάδια στην περιοχή, απειλώντας ότι θα εκτελέσει οποιονδήποτε συνεργάζεται με τον στρατό.

Ο βορράς της χερσονήσου του Σινά είναι το προπύργιο των τζιχαντιστικών οργανώσεων που εμπνέονται από την Αλ Κάιντα και εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του στρατού, σε αντίποινα για την καταστολή των κινητοποιήσεων των υποστηρικτών του Μόρσι, πριν από έναν χρόνο. Τουλάχιστον 1.400 διαδηλωτές σκοτώθηκαν στην Αίγυπτο μέσα σε λίγους μήνες ενώ 15.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν. Εκατοντάδες άλλοι έχουν καταδικαστεί σε θάνατο.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top