obama

20/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Μπ.Ομπάμα: Καρκίνος που θα αφαιρέσουμε το «Ισλαμικό Κράτος»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταδίκασε τους μαχητές της οργάνωσης, επειδή αποκεφάλισαν τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ. 14 αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ τις τελευταίες 24 ώρες.
      Pin It

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε σήμερα, Τετάρτη, τους μαχητές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» που αποκεφάλισαν τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.

«Ολόκληρος ο κόσμος έχει συγκλονιστεί από τη στυγνή δολοφονία του Τζέιμς Φόλεϊ. Θα αφαιρέσουμε αυτόν τον καρκίνο προκειμένου να μην εξαπλώνεται», είπε ο Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε ότι τηλεφώνησε στην οικογένεια του δημοσιογράφου για να εκφράσει τα συλληπητήριά του.

Παρά το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο ως προειδοποίηση προς την Ουάσιγκτον, ο Ομπάμα υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν τις επιδρομές, δηλώνοντας ότι «θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας».

«Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι μια οργάνωση όπως το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία θέση στον 21ο αιώνα. Το Ισλαμικό Κράτος δε μιλά εξ ονόματος καμιάς θρησκείας. Καμιά θρησκεία δεν λέει να σφαγιάζονται αθώοι. Η ιδεολογία τους είναι ρηχή» υποστήριξε, αφού διαβεβαίωσε για τους νέους επικείμενους βομβαρδισμούς.

 

14 αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες 24 ώρες

Οι αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν 14 αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ. Οι βομβαρδισμοί, που πραγματοποιήθηκαν από καταδιωκτικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, είχαν επίκεντρο τα περίχωρα του φράγματος της Μοσούλης, που ανακατέλαβαν οι κουρδικές δυνάμεις από τους τζιχαντιστές την Κυριακή. «Ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν «6 οχήματα Χάμβι, 3 θέσεις όπου είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί, ένας όλμος και δύο στρατιωτικά φορτηγά» διευκρίνισε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση, CentCom.

Συνολικά οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν 84 αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ από την 8η Αυγούστου, 51 εκ των οποίων είχαν ως στόχο να υποστηρίξουν τις ιρακινές δυνάμεις κοντά στο φράγμα της Μοσούλης, εξήγησε η στρατιωτική διοίκηση. «Οι ιρακινές και κουρδικές δυνάμεις εργάζονται μαζί για επεκτείνουν τον έλεγχό τους στην περιοχή», διαβεβαίωσαν.

Επιπλέον ενίσχυση των επιδρομών αναμένεται, αφού το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από το Πεντάγωνο να στείλει 300 επιπλέον στρατιώτες στο Ιράκ.

 

efsyn.gr

Scroll to top