giatroi-xoris-sunora-ebola

20/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ύποπτο κρούσμα Έμπολα στις ΗΠΑ

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται εντός ημερών», είπε η Λόρα Μακάσλαντ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στην κομητεία του Σακραμέντο.
      Pin It

Δείγματα αίματος ενός ασθενούς του νοσοκομείου στη βόρεια Καλιφόρνια στάλθηκαν στο ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), επειδή υπήρχαν υποψίες έκθεσης στον θανατηφόρο ιό Έμπολα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα του ιού στις ΗΠΑ, αφού οι δύο Αμερικανοί που πάσχουν από τον ιό, μολύνθηκαν στη Λιβερία. Αργότερα μεταφέρθηκαν στις ΗΠΑ για νοσηλεία.

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται εντός ημερών», είπε η Λόρα Μακάσλαντ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας στην κομητεία του Σακραμέντο, χωρίς να αποκαλύψει το φύλο ή την κατάσταση της υγείας του ασθενή.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές, Δευτέρα, οι αρχές στο Νέο Μεξικό ανακοίνωσαν ότι διεξάγονται εξετάσεις σε μια δασκάλα που πρόσφατα επέστρεψε από τη Σιέρα Λεόνε. Πλέον νοσηλεύεται σε απομόνωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού στο Αλμπουκέρκι σε σταθερή κατάσταση.

 

efsyn.gr

Scroll to top