sfigges-amfipoli

21/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Προχωρούν στην αποκατάσταση των Σφιγγών

Ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τάσουλας δήλωσε πως από τα ευρήματα της ανασκαφής επιτρέπεται η πλήρης αποκατάσταση των φτερών των Σφιγγών – Συνεχίζονται κανονικά οι εργασίες στην Αμφίπολη.
      Pin It

Τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι τα τμήματα των φτερών που λείπουν από το σώμα των Σφιγγών έχουν βρεθεί με αποτέλεσμα να επιτρέπεται η πλήρης αποκατάστασή τους επιβεβαίωσε ο υπουργός Πολιτισμού.

Ο κ. Τασούλας, μιλώντας στο MEGA, συμπλήρωσε πως οι ανασκαφικές εργασίες προχωρούν κανονικά και ενδεχομένως χρειαστούν δύο ή και περισσότερες εβδομάδες πριν από την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων.

Παράλληλα, ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθεί περισσότερο ο ελληνικός πολιτισμός ώστε η χώρα να κερδίσει ξανά και μέσω αυτού τη θέση που της αξίζει. «Νομίζω ότι με αφορμή αυτή την εξέλιξη και την έκρηξη ενδιαφέροντος -και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- για το μνημείο αυτό το μοναδικό, αξίζει να σκεφτούμε πάλι το θέμα της ανάδειξης του πολιτισμού μας, το θέμα της περηφάνειας που μας προκαλεί ο πολιτισμός μας και το θέμα της προστασίας του σε συνδυασμό με την αξιοποίησή του, περισσότερο από ο,τι μέχρι σήμερα, ώστε η Ελλάδα να ξανακερδίσει μέσω και του πολιτισμού της τη θέση που της αξίζει» σημείωσε.

 

efsyn.gr

Scroll to top