kipros-simaia

21/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κλωστική κάνναβη με το… νόμο στην Κύπρο

Το υπουργείο Υγείας δρομολόγησε την αφαίρεση του γεωργικού προϊόντος από τις διατάξεις του νόμου για τα ναρκωτικά. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι το λάδι κάνναβης δεν είναι αδειοδοτημένο για τη θεραπεία οποιασδήποτε νόσου.
      Pin It

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία αφαίρεσης της κλωστικής κάνναβης από τις διατάξεις του νόμου για τα ναρκωτικά. Μόλις αυτό επιτευχθεί, το υπουργείο Γεωργίας θα είναι σε θέση να την εντάξει σε νομοθεσία που θα καθορίζει την έκδοση αδειών καλλιέργειάς της, αλλά και τους όρους υπό τους οποίους θα επιτρέπεται.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε τη σχετική ανακοίνωση ύστερα από διαδικτυακό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο επίκειται ο θερισμός της πρώτης καλλιέργειας «ως δώρο των ασθενών που χρειάζονται το λάδι κάνναβης».

Ανέφερε μάλιστα, ότι το λάδι κάνναβης δεν είναι αδειοδοτημένο για τη θεραπεία οποιασδήποτε νόσου και πως - σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου - η κυκλοφορία φαρμακευτικού προϊόντος χωρίς τη σχετική άδεια κυκλοφορίας συνιστά ποινικό αδίκημα. Καλεί τους ασθενείς στους οποίους χορηγούνται μη αδειοδοτημένα φαρμακευτικά προϊόντα από ερασιτέχνες υγείας, να το καταγγέλλουν στις αρχές.

Η κλωστική ή βιομηχανική κάνναβη είναι γεωργικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την κατασκευή διάφορων προϊόντων (σχοινιού, υφάσματος, χαρτιού κ.ά.).

 

efsyn.gr

Scroll to top