giatroi-Ebola-epidimia-ios

21/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν έχουν ιδέα» οι γιατροί για το φάρμακο κατά του Έμπολα

Παρά το γεγονός ότι στους ασθενείς που ανάρρωσαν χορηγήθηκε το πειραματικό σκεύασμα ZMapp, γιατροί δηλώνουν πως δεν ξέρουν αν αυτό βοήθησε στην ανάρρωση. Προτιμούν να αποδίδουν το ευτυχές γεγονός σε... θαύμα.
      Pin It

Οι δύο Αμερικανοί εθελοντές (ο γιατρός Κεντ Μπράντλι και η ιεραπόστολος Νάνσι Ράιτμπολ) που είχαν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, ανάρρωσαν πλήρως και τους δόθηκε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.

«Η έξοδός τους από το νοσοκομείο δεν συνιστά κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο Μπρους Ρίμπνερ, διευθυντής του τμήματος λοιμωδών ασθενειών του Έμορι. «Αφού κάναμε λεπτομερείς εργαστηριακές αναλύσεις κρίναμε ότι οι δύο ασθενείς έχουν αποθεραπευτεί και μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, χωρίς να υπάρχει ο φόβος ότι θα μεταδώσουν την ασθένεια σε άλλους», πρόσθεσε.

Ο Μπρους Ρίμπνερ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν το πειραματικό φάρμακο ZMapp που χορηγήθηκε στους δύο ασθενείς τους βοήθησε να αναρρώσουν. «Η ειλικρινής απάντηση είναι ότι δεν έχουμε ιδέα», απάντησε, σημειώνοντας ότι το κλειδί για την επιβίωση από τον ιό είναι να δεχτεί «εντατική φροντίδα», κάτι που δεν ήταν δυνατόν να τους παρασχεθεί όσο βρίσκονταν στην Αφρική.

 

«Ευχαριστώ το Θεό»

«Σήμερα είναι η ημέρα των θαυμάτων. Είμαι πολύ συγκινημένος που επέζησα, που είμαι καλά και που επανενώθηκα με την οικογένειά μου. Ευχαριστώ τον Θεό που μου χάρισε τη ζωή», δήλωσε ο Μπράντλι. Ο γιατρός είπε ότι προσευχόταν να ζήσει και η προσευχή αυτή εισακούστηκε. Ελπίζει η δική του περιπέτεια να σταθεί αφορμή για να καταλάβει όλος ο κόσμος την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αφρική.

Ο σύζυγος της Ράιτμπολ, Ντέιβιντ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι η 60χρονη γυναικα χρειάζεται ανάπαυση γιατί, μολονότι αποθεραπεύτηκε, είναι ακόμη πολύ αδύναμη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας, 2.473 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα και 1.350 από αυτούς έχουν χάσει τη ζωή τους από τον περασμένο Μάρτιο, όταν καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα στη νοτιοανατολική Γουινέα. Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα και θάνατοι μόνο στη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Νιγηρία, μολονότι αναφέρθηκαν ύποπτες κρούσματα και σε άλλες χώρες.

 

Θετικά βήματα

Δύο γιατροί και μια νοσοκόμα οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα και τους χορηγείται το πειραματικό φάρμακο ZMapp, εμφανίζουν ενδείξεις βελτίωσης

 

 

efsyn.gr

Scroll to top