22/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οχι σε κλοιό η Θεσσαλονίκη

Κοινό μέτωπο από Μπουτάρη και Τζιτζικώστα για να μη γίνει και η φετινή ΔΕΘ πεδίο... υποσχεσιολογίας και να μη βρεθεί η πόλη αποκλεισμένη από 6.000 αστυνομικούς.
      Pin It
thessalonikh

MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

«Οχι στην αστυνομοκρατία, τις φιέστες και τις ανούσιες επισκέψεις». Μετά φόβου… δημάρχου και περιφερειάρχου, θα πρέπει να προσέλθουν στην 79η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης πρωθυπουργός, πολιτικοί αρχηγοί και υπουργοί, αν κρίνει κανείς από το ύφος των δηλώσεων Μπουτάρη και Τζιτζικώστα, εν όψει των εγκαινίων, στις 6 Σεπτέμβρη.

 

Την άποψη πως η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να πάψει να είναι αστυνομοκρατούμενη στη διάρκεια των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Εκθεσης και το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να αποτελέσει μια μεγάλη γιορτή για την πόλη, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Προειδοποίηση

 

tzitzikostas

Απ.Τζιτζικώστας

«Δεν μπορεί σε μια γιορταστική περίοδο για την πόλη, που περιμένει όλος ο κόσμος να δουλέψει, η πόλη να έχει 6.000 αστυνομικούς. Πιστεύω ότι, παρά την παράδοση που θέλει ο πρωθυπουργός να εγκαινιάζει την έκθεση, η οικονομική πολιτική της χώρας εκφράζεται στη Βουλή των Ελλήνων», τόνισε ο δήμαρχος και προειδοποίησε: «Η έκθεση είναι εμπορική και δεν πρέπει να αμαυρώνεται από κανέναν. Ας το σκεφτούν καλύτερα οι κυβερνώντες, με ποιον τρόπο δεν θα ταλαιπωρήσουν τη Θεσσαλονίκη και δεν θα δώσουν την εικόνα αστυνομοκρατούμενης πόλης».

 

Λίγο-πολύ, αυτά ο Γιάννης Μπουτάρης τα είχε ξαναπεί, όμως πέραν του γεγονότος ότι φέτος ήταν ιδιαίτερα εμφατικός, στο πλευρό του ήρθε να συστρατευθεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, διατηρώντας το προφίλ του «γαλάζιου αντάρτη».

 

Μάλιστα, με παρέμβασή του στην τοπική εφημερίδα «Μακεδονία», ταυτίζεται ανοιχτά με τον δήμαρχο, στη λογική ότι η πόλη και οι πολίτες της δεν θέλουν πια άλλη υποσχεσιολογία και κοροϊδία, ούτε να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε πεδίο σύγκρουσης χάριν εντυπώσεων και τελικά να ξεχαστεί γι’ ακόμη μια φορά το νόημα της ΔΕΘ.

 

boutaris

Γ.Μπουτάρης

«Να κινηθεί η αγορά»

 

«Η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα κορυφαίο εμπορικό και οικονομικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος είναι να ενισχύσουμε τον εξωστρεφή της προσανατολισμό και να τονώσουμε το διεθνές ενδιαφέρον των εκθετών και των επισκεπτών, ώστε να κινηθεί η αγορά, να δουλέψουν τα μαγαζιά, να έρθει ζεστό χρήμα στην οικονομία μας», επισημαίνει ο κ. Τζιτζικώστας και υπενθυμίζει σε αυστηρό τόνο προς την κυβέρνηση ότι «δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια η ΔΕΘ, από εμπορική γιορτή της πόλης, μετατράπηκε αρχικά σε φιέστα κρατικής σπατάλης και πολιτικής ασυδοσίας και μετέπειτα σε στίβο μάχης μεταξύ αστυνομικών και ­διαδηλωτών».

 

…………………………………………….

 

«Δεν υλοποιήθηκε καμιά από τις δεσμεύσεις»

 

Στο μεταξύ, «κόκκινο πανί» για την πόλη είναι η πιθανή επανάληψη της περσινής σύσκεψης-κοροϊδίας εκ μέρους του πρωθυπουργού, με τους εκπροσώπους επιστημονικών και άλλων φορέων της πόλης στο Διοικητήριο. Και αυτό διότι οι περισσότεροι φορείς εκφράζουν πλέον έντονο προβληματισμό αν έχει νόημα μια τέτοιου είδους σύσκεψη, από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν υλοποίησε καμιά από τις περσινές δεσμεύσεις του. «Θέλουμε επισκέψεις ουσίας, όχι να έρχονται οι πολιτικοί για να έρθουν», τονίζουν εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων που χρόνια τώρα έχουν κουραστεί να ακούν ανέξοδες υποσχέσεις, σε μια πόλη που το μόνο μεγάλο έργο, το Μετρό, θα εγκαινιαζόταν υποτίθεται το 2014, η κυβέρνηση εν όψει της ΔΕΘ διαρρηγνύει τώρα τα ιμάτιά της ότι θα εγκαινιαστεί το 2018 και οι εργαζόμενοι σε αυτό διαμηνύουν πως «δεν υπάρχει περίπτωση να είναι έτοιμο ούτε το 2020…»

 

Scroll to top