22/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Ρουπακιώτης πήρε τ’ όπλο του

Ο πρώην υπουργός θεωρεί ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. που ζητούν να συμπεριληφθούν οι γενοκτονίες στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επιδιώκουν να μην υπάρχει νόμος που θα τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα.
      Pin It

roupakiotisΣε πολιτική σκοπιμότητα προκειμένου να μην ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο που θα τιμωρεί επί της ουσίας τα ρατσιστικά εγκλήματα και θα προστατεύει τα θύματά τους αποδίδει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης τη συζήτηση σχετικά με την άρνηση των γενοκτονιών που ανακινεί ομάδα βουλευτών της Ν.Δ.

 

«Είναι κάποιοι που σκοπίμως αρνούνται να προωθηθεί ένα νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας μας για να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πράξεις βίας με ρατσιστική και ξενοφοβική προέλευση» είπε ο κ. Ρουπακιώτης χθες στην τηλεόραση του «Σκάι».

 

Θύμισε με νόημα πως το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο είχε προκύψει ύστερα από συνεργασία με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και αφού είχαν συμφωνήσει όλες οι πλευρές, πριν η κυβέρνηση αποφασίσει να αποσύρει τη βασική διάταξη για την προστασία των θυμάτων και των μαρτύρων ρατσιστικών εγκλημάτων για να την επαναφέρει στον Μεταναστευτικό Κώδικα του υπουργείου Εσωτερικών. Και από κει αποσύρθηκε εν τέλει με επιμονή τού τότε γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκου και τελικά θεσπίστηκε με μια απλή ΚΥΑ.

 

«Το ζητούμενο είναι θέλουν ή δεν θέλουν να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο, όταν τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας αυξάνονται, όταν έρχονται οι διεθνείς οργανισμοί που εμείς συμμετέχουμε και μας επιπλήττουν για το τι κάνουμε» είπε ο κ. Ρουπακιώτης.

 

Αναφέρθηκε επίσης στο Λεξικό Μπαμπινιώτη, όπου αναγνωρίζονται δύο γενοκτονίες, των Εβραίων και των Αρμενίων, ενώ για άλλες σφαγές χρησιμοποιείται ο όρος «εθνοκάθαρση».

 

Δημήτρης Αγγελίδης

 

Scroll to top