22/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«ΑΘΛΟΣ»

Πάμε για τον επόμενο

      Pin It

athlosΕπιτυχώς ολοκληρώθηκε χθες η πρωτοβουλία «Αθλος», που ξεκίνησε από το Ορμένιο Εβρου και έφτασε ώς τη Γαύδο, με σκοπό τη στήριξη του συλλόγου παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» μέσω των SMS που απέστειλαν οι πολίτες από τις 11 έως τις 18 Αυγούστου. Οι Θανάσης και Απόστολος Τσάκλας με την Ελένη Λυγερού, η ομάδα του «Αθλου», κατάφεραν να διανύσουν με ποδήλατο -και όχι μόνο- πάνω από 1.000 μίλια σε ξηρά και θάλασσα επί 11 μέρες σε όλη την Ελλάδα.

«Μια παρέα τριών ανθρώπων της διπλανής πόρτας ένωσε την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη παρά τα όσα εμπόδια-προβλήματα-τραυματισμούς-εντάσεις και αναποδιές εμφανίστηκαν μπροστά τους. Το ταξίδι είναι αφιερωμένο στα παιδιά της Φλόγας που παλεύουν καθημερινά με τον καρκίνο την ώρα που εμείς τα έχουμε όλα δεδομένα», δηλώνουν μεταξύ άλλων οι συντελεστές του «Αθλου» στη σελίδα του εγχειρήματος στο facebook.

Μπορεί η ομάδα να μην κατάφερε να φτάσει, ποδηλατώντας στη θάλασσα με τα ειδικά shuttle bikes, από τα Αντικύθηρα έως την Κίσσαμο των Χανίων λόγω των εξαιρετικά ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο Αιγαίο, αλλά στάθηκε πιο τυχερή στο κομμάτι της θαλάσσιας διαδρομής από την Παλαιόχωρα Σφακίων ώς τη Γαύδο, φτάνοντας τελικά στο νοτιότερο τμήμα της Ελλάδας. Χθες το βράδυ, οι συντελεστές του εγχειρήματος τιμήθηκαν από τον αντιδήμαρχο Χανίων σε τελετή που έλαβε χώρα στο παλιό λιμάνι της πόλης.

«Ο «Αθλος» τελείωσε και τώρα πάμε για το επόμενο εγχείρημα στήριξης. Είχα έναν τραυματισμό στο γόνατο και μου έλειπαν πολυτέλειες, όπως ο ύπνος ή το μπάνιο, αλλά είμαι μια χαρά», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Θανάσης Τσάκλας που -εκτός από τον «Αθλο»- στο παρελθόν έχει διασχίσει με ποδήλατο 15 χώρες, με σκοπό τη στήριξη της «Κιβωτού του Κόσμου» και πέρυσι έτρεξε ξυπόλητος τον Κλασικό Μαραθώνιο των Αθηνών για το Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας.

 

Μιχ.-Αγγ. Κωνσταντόπουλος

 

Scroll to top