24/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ληστεία για σενάριο

      Pin It
διστομο-ληστεια

EUROKINISSI

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Μια πολύ καλά σχεδιασμένη επιχείρηση εκτέλεσαν χθες το μεσημέρι τρεις ένοπλοι στο Δίστομο Βοιωτίας, ληστεύοντας το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και παίρνοντας έναν όμηρο κατά τη διαφυγή τους. Οι αστυνομικές αρχές προσδίδουν στη ληστεία άρωμα τρομοκρατίας, καθώς στήθηκε γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση, με την κινητοποίηση μεγάλου αριθμού αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

 

Οι ένοπλοι, αφού απέσπασαν ένα ποσό που υπολογίζεται περίπου στις 300.000 ευρώ, πήραν όμηρο τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν αρχικά με αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε αργότερα καμένο σε παραλιακή περιοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία, οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν μέσω θαλάσσης, καθώς επιβιβάστηκαν σε σκάφος από την παραλία της Αγίας Σωτήρας, έχοντας μαζί τους τον υπάλληλο της τράπεζας. Με το ταχύπλοο πέρασαν από τη Βοιωτία στην Κορινθία και αποβιβάστηκαν στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου, απελευθέρωσαν τον ταμία (ο οποίος είναι καλά στην υγεία του) και επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο σκάφος, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

 

Ωστόσο, λιμενικοί από το Κιάτο έφτασαν στο σημείο και πρόλαβαν να σβήσουν τη φωτιά. Στο σημείο ήταν σταθμευμένα δύο αυτοκίνητα, ένα λευκό και ένα κόκκινο, τα οποία και χρησιμοποίησαν για να εξαφανιστούν. Εως αργά χθες το απόγευμα σε εξέλιξη βρισκόταν μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στην Κορινθία για τον εντοπισμό των δραστών υπό το συντονισμό της αντιτρομοκρατικής.

 

Η ΕΛ.ΑΣ. συνδέει τη ληστεία με την ομάδα του «συνήθους υπόπτου» Νίκου Μαζιώτη, με τις διαρροές να αναφέρονται σε ομοιότητες της χθεσινής ληστείας με εκείνη στις Σπέτσες το 2012, στην οποία συμμετείχε και ο καταζητούμενος συνεργός του, Γιώργος Πετρακάκος. Επιμένοντας σε αυτά τα σενάρια, οι αστυνομικοί υπενθυμίζουν ότι στη Βοιωτία έχει καταγραφεί ένα από τα τετ α τετ της αστυνομίας με τον επικηρυγμένο Παλαιοκώστα -άνθρωπος του οποίου θεωρείται ο Πετρακάκος-, ο οποίος γνωρίζει καλά την περιοχή.

 

Ωστόσο, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο την επιχείρηση να εκτέλεσε μια καλά οργανωμένη σπείρα ποινικών, επιχειρώντας να επαναφέρουν τα σενάρια των συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ τρομοκρατών και ποινικών. Οι αστυνομικοί έχουν τα βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας, ενώ στο σκάφος, με το οποίο οι δράστες έφτασαν στο Ξυλόκαστρο, θα αναζητήσουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

 

Scroll to top