Xrisostomos-Arxiepiskopos-Cyprus

24/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: παρέμβαση του αρχιεπίσκοπου για το ν/σ των εκποιήσεων

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι το επίμαχο νομοσχέδιο για την εκποίηση ενυπόθηκων ακινήτων δεν μπορεί να αποφευχθεί κι ότι τα στεγαστικά δάνεια, που ανησυχούν το λαό, δεν είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της πορείας της οικονομίας. Προτείνει προσωρινή εξαίρεση τους και συμπερίληψή τους σε διαφορετικό καθεστώς.
      Pin It

Παρέμβαση στα θέματα της οικονομίας έκανε σήμερα Κυριακή ο μακαριώτατος, απευθύνοντας έκκληση να υπάρξει συναίνεση για τη σύναψη ενός «υποφερτού και ανεκτού νομοσχεδίου» για την εκποίηση ενυπόθηκων ακινήτων.

Ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου υποστηρίζει πως το επίμαχο νομοσχέδιο, όποια μορφή και αν πάρει, δεν μπορεί να αποφευχθεί ούτε και να αγνοηθεί.

Μάλιστα, στη γραπτή δήλωσή του αναφέρει πως  «η απλή λαϊκιστική προσέγγιση και επίκληση της προστασίας του πολίτη δεν οδηγεί σε νομοσχέδιο αλλά σε βαρύγδουπους λόγους».

Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο  Χρυσόστομο, αυτό που ανησυχεί τον λαό είναι τα στεγαστικά δάνεια, τα οποία όμως αποτελούν μόνο το 15% των μη εξυπηρετούμενων δανείων και δεν είναι καθοριστικά για την εξέλιξη της πορείας της οικονομίας.

Τέλος, προτείνει προσωρινή εξαίρεση των δανείων αυτών από το νομοσχέδιο και συμπερίληψή τους σε ένα διαφορετικό καθεστώς, που θα δίνει περισσότερο χρόνο στους δανειζόμενους να βρουν λύσεις.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Scroll to top