porosenko

24/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ποροσένκο: υπό διαρκή στρατιωτική απειλή η Ουκρανία

Δαπάνη 2,2 δισ. ευρώ για τον επανεξοπλισμό του στρατού, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Η Γερμανίδα καγκελάριος ζήτησε από τη Μόσχα να συμμετάσχει σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο μαζί με το Κίεβο. - Βομβαρδισμός στο κέντρο του Ντονέτσκ. Τραυματίες από πλήγμα σε νοσοκομείο .
      Pin It

Ο Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε χθες Σάββατο πως η χώρα του θα βρίσκεται υπό συνεχή στρατιωτική απειλή στο εγγύς μέλλον και ανακοίνωσε ότι θα δαπανηθούν περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ για τον επανεξοπλισμό του στρατού από το 2015 έως το 2017.

«Είναι σαφές ότι στο εγγύς μέλλον, δυστυχώς, μία μόνιμη στρατιωτική απειλή θα πλανάται πάνω από την Ουκρανία. Και εμείς πρέπει όχι μόνο να μάθουμε να ζούμε με αυτήν, αλλά και να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι να προασπίσουμε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Χθες Σάββατο μετέβη στο Κίεβο η Άνγκελα Μέρκελ που συνομίλησε και έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ποροσένκο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε πως η λύση της ουκρανικής κρίσης δεν είναι δυνατή αν μόνο η μία πλευρά ενδιαφέρεται για διπλωματική λύση και πως πρέπει να γίνει αυστηρότερος ο έλεγχος στα ουκρανορωσικά σύνορα.

 

Βομβαρδισμός στο Ντονέτσκ

Ένα νοσοκομείο επλήγη στη διάρκεια βομβαρδισμού το πρωί της Κυριακής στο κέντρο του Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφους οι οποίοι όμως δεν είδαν θύματα. Ακούστηκαν ισχυρότατες εκρήξεις.

Μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Καλίνινα δήλωσαν ότι υπήρξαν τραυματισμοί. Δεν έχει γίνει σαφές ποιοι βομβάρδισαν το νοσοκομείο, καθώς και οι δύο πλευρές εκτοξεύουν πυρά.

 

filorosoi-ntonetsk

Εδώ και μέρες γίνονται συχνότεροι οι βομβαρδισμοί κοντά στο κέντρο της πόλης.

 

Το νεκροτομείο και δύο κτίρια του νοσηλευτηρίου επλήγησαν. Δεκάδες ασθενείς οδηγήθηκαν στα υπόγεια των εγκαταστάσεων, ορισμένοι μεταφέρθηκαν με φορεία.

 

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Scroll to top