distomo-fouskoto-ereunes

25/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

«Σεσημασμένοι ποινικοί» ή «άρωμα τρομοκρατίας»;

Ενώ την Παρασκευή διέρρεαν πληροφορίες για «άρωμα τρομοκρατίας» στη ληστεία του Διστόμου, χθες αστυνομικές πηγές μιλούσαν για δύο σεσημασμένους ποινικούς.
      Pin It

Γνωστοί στις αρχές είναι -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- οι δράστες της ληστείας που έγινε την Παρασκευή στο Δίστομο Βοιωτίας. Όπως προκύπτει από τα ευρήματα των εργαστηριακών ερευνών και τις έρευνες στο υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, αναγνωρίζονται δύο ποινικοί που έχουν εμπλακεί και στο παρελθόν σε ληστείες και άλλες υποθέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα δακτυλικά τους αποτυπώματα βρέθηκαν στο φουσκωτό που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο διαφυγής, ενώ ο σωματότυπός τους αναγνωρίστηκε από αυτόπτες μάρτυρες που είδαν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

Τα συγκεκριμένα άτομα φέρονται κατά την ΕΛ.ΑΣ. να έχουν διασυνδέσεις με τον Επαναστατικό Αγώνα. Επισήμως, πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα παραπάνω ευρήματα.

Οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας, που απέσπασαν 300.000 ευρώ, διέφυγαν αρχικά με τζιπ που βρέθηκε καμένο και στη συνέχεια με φουσκωτό παίρνοντας ως όμηρο τον ταμία της τράπεζας, τον οποίο στη συνέχεια απελευθέρωσαν μέσα στη θάλασσα.

Το φουσκωτό, το οποίο δεν πρόλαβαν να καταστρέψουν, είχε κλαπεί στην Καλαμάτα στις 22 Αυγούστου 2012.

Οι έρευνες από την Αντιτρομοκρατική και την Ασφάλεια Αττικής συνεχίζονται, με έμφαση στην αναζήτηση του κρησφύγετου της ομάδας, που εικάζεται ότι βρίσκεται στην Κορινθία ή την Αργολίδα.

Μ.-Α.Κ.
efsyn.gr

Scroll to top