diki-dikastirio

25/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισόβια για προσβολή πολιτεύματος στον νέο Ποινικό Κώδικα

Εναλλακτικές ποινές, βραχιολάκια, επιμέλεια ανηλίκων εκτός φυλακών, χρηματικές ποινές αντί για φυλάκιση και άλλα ευεργετικά μέτρα προβλέπουν τα νέα άρθρα μαζί με την ποινή των ισοβίων σε όσους βίαια προσβάλλουν το δημοκρατικό πολίτευμα ακόμα και με προπαρασκευαστικές πράξεις.
      Pin It

Με τη συνεχιζόμενη τακτική των διαρροών μέσω υπουργείων σε επιλεγμένα ΜΜΕ η εφημερίδα «Το Βήμα» δημοσίευσε χθες σημεία από το σχέδιο για τον νέο Ποινικό Κώδικα που επεξεργάστηκε η νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Μαρκή.

Ετσι με τον συγκεκριμένο «αντιπερισπασμό» έστω και προσωρινά το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλάζει λίγο την ατζέντα τού υπό αναβολή αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Εναλλακτικές ποινές, βραχιολάκια, επιμέλεια ανηλίκων εκτός φυλακών, χρηματικές ποινές αντί για φυλάκιση και άλλα ευεργετικά μέτρα προβλέπουν τα νέα άρθρα μαζί με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό μιας ομάδας ως εγκληματικής οργάνωσης αλλά και την ποινή των ισοβίων σε όσους βίαια προσβάλλουν το δημοκρατικό πολίτευμα ακόμα και με προπαρασκευαστικές πράξεις, ακόμα και μέσω Διαδικτύου.

* Ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Μαρκής, και ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος, σχολιάζουν στην «Εφ.Συν.», που κυκλοφορεί σήμερα (Δευτέρα 25 Αυγούστου) τις προτεινόμενες αλλαγές.

 

efsyn.gr

Scroll to top