loat

25/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Κοινή δήλωση ΛΟΑΤ οργανώσεων

Την ανησυχία τους για τις κυβερνητικές παλινωδίες σχετικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκφράζουν οι ΛΟΑΤ οργανώσεις σε κοινή τους δήλωση, αναφερόμενες και στο σύμφωνο συμβίωσης καθώς και στην προστασία θυμάτων ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους.
      Pin It

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της 22.8.2014, αναβλήθηκε για μία ακόμη φορά η συζήτηση στην Ολομέλεια του ονομαζόμενου «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου.

«Πρόκειται για επανειλημμένες παλινωδίες της Ελληνικής Κυβέρνησης που από το 2010 που κατατέθηκε στην πρώτη του μορφή ο ονομαζόμενος 'αντιρατσιστικός νόμος’, αρνείται να εκπληρώσει τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της και να ενσωματώσει στο ελληνικό δίκαιο την Απόφαση Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ», τόνισαν οι οργανώσεις στη δήλωσή τους.

Εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις δηλώσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ψήφιση ή όχι του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και καλούν όλους τους πολίτες της χώρας να συμπαραταχθούν.

Τα αιτήματα τους αφορούν την άμεση ψήφιση του ονομαζόμενου «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου με την συμπερίληψη του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, καθώς και την ενσωμάτωση και ψήφιση τροπολογίας κατά συμμόρφωση με την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) που αφορά το σύμφωνο συμβίωσης για όλα τα ζευγάρια ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή έκφρασης φύλου και κατοχύρωση ουσιαστικών κοινωνικών δικαιωμάτων. Ακόμα, ζητούν την ενσωμάτωση και ψήφιση τροπολογιών για την προστασία των θυμάτων ρατσιστικών εγκλημάτων μίσους.

«Η άρνηση συμμόρφωσης της χώρας μας με τις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και οι παλινωδίες στη διαμόρφωση ενός πλαισίου για την προστασία όλων των πολιτών από τη μισαλλοδοξία, αποτελεί θεσμοποιημένη έκφραση ρατσισμού που δε συνάδει με τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπληρώνουν.

 

efsyn.gr 

Scroll to top