fotia

25/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκκενώθηκαν χωριά λόγω της φωτιάς στη Μεσσηνία

Λόγω του μεγάλου καπνού και της επικινδυνότητας της φωτιάς, ο δήμαρχος της περιοχής και η Πυροσβεστική Υπηρεσία - κυρίως για προληπτικούς λόγους - έδωσαν εντολή απομάκρυνσης των περίπου 250 κατοίκων από το Μαυρομμάτι, καθώς και από τα μικρότερα χωριά Κροντήρες, Δανηλέικα και Γκολέμα .
      Pin It

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μεσσηνία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή Ζερμπίσια και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση και πολλούς ελαιώνες, και κινείται σε δύο μέτωπα: Το πρώτο και πιο επικίνδυνο απειλεί αυτή την ώρα το χωριό Μαυρομμάτι. Λόγω του μεγάλου καπνού και της επικινδυνότητας της φωτιάς, ο δήμαρχος της περιοχής και η Πυροσβεστική Υπηρεσία – κυρίως για προληπτικούς λόγους – έδωσαν εντολή απομάκρυνσης των περίπου 250 κατοίκων από το Μαυρομμάτι, καθώς και από τα μικρότερα χωριά Κροντήρες, Δανηλέικα και Γκολέμα.

Το δεύτερο μέτωπο της  φωτιάς κινείται δυτικά.

Πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο της φωτιάς: επί τόπου βρίσκονται 20 αυτοκίνητα, 46 πυροσβέστες, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ συνεχείς ρίψεις νερού κάνουν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επιπλέον, αναμένεται στην μάχη της κατάσβεσης να ενταχθεί κι ένα ελικόπτερο Σινούκ. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κων/νος Γιόβας, ενώ προς την Μεσσηνία κατευθύνεται και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της Πυροσβεστικής.

 

efsyn.gr

Scroll to top