Pin It

Διάθεση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων καταγράφεται στις τάξεις των κτηνοτρόφων, οι οποίοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των ποσών της εξισωτικής αποζημίωσης του 2013 που δικαιούνται.

 

Η πρόσφατη πολύωρη συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρι Κουκουλόπουλο, δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν και οι κτηνοτρόφοι σχολιάζουν ότι υπήρξε γόνιμος διάλογος.

 

Οπως τονίζουν, οι δικαιούχοι έχουν άμεση ανάγκη τα χρήματα και δεν μπορούν να διαπραγματευτούν οτιδήποτε πέρα από την άμεση καταβολή τους.

 

Επομένως, συμπληρώνουν, οι προτάσεις του κ. Κουκουλόπουλου για ετεροχρονισμένες πληρωμές της εξισωτικής δεν μπορούν να τους βρουν σύμφωνους. «Περιμένουμε πολιτική λύση για την εξισωτική αποζημίωση του 2013 αλλά και για το θέμα των βοσκοτόπων, το οποίο παρουσιάζεται ως “μεγάλο” και το οποίο μπορεί να το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους.

 

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τους αγώνες μας εάν δεν υπάρξει άμεση λύση στα προβλήματά μας», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης.

 

Ο κλάδος συνεχίζει την υλοποίηση του αγωνιστικού του προγραμματισμού. Αύριο, στις 12.00, στη Θεσσαλονίκη, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνεται ακόμα ένα συλλαλητήριο.

 

Οι κτηνοτρόφοι προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αναφορικά με την περαιτέρω μορφή τους υπάρχουν, μεταξύ άλλων, προτάσεις για τη διοργάνωση ενός μεγάλου συλλαλητηρίου στη συμπρωτεύουσα στη διάρκεια της ΔΕΘ, ενδεχομένως μία ημέρα πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού, όπως και για μαζική κάθοδο των κτηνοτρόφων στην Αθήνα, με σκοπό τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top