26/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Η… σουίτα του Ναυαρίνου

 

Τον τέλειο τρόπο για μεγάλη δωρεάν διαφήμιση έχει βρει η επιχείρηση Κωσταντακόπουλου στο «Κόστα Ναυαρίνο». Δημοσιογράφοι τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών εκθειάζουν το «θαύμα» της Πύλου, αφού συμπτωματικά βρέθηκαν εκεί. Γνωστός δημοσιογράφος του ΔΟΛ μέτρησε μέχρι και τις ξεριζωμένες ελιές που ξαναφυτεύτηκαν μία μία στον χώρο του πολυτελούς ξενοδοχείου, σε πείσμα εκείνων που είχαν αντιδράσει στην εκρίζωση. Μέτρησε τις θέσεις εργασίας και μας πληροφόρησε πόσο βοηθάει το θέρετρο την τοπική κοινωνία. Ολοι έχουν καθημερινά να πουν μια καλή κουβέντα για το πολυτελές ξενοδοχείο με τις σουίτες των 1.000 και πάνω ευρώ. Η μόνη παραφωνία στη διαφημιστική αυτή επέλαση ήταν το λουμπάγκο Σαμαρά. Ο πρωθυπουργός, που ίσως λόγω εντοπιότητας είχε επιλέξει το συγκεκριμένο θέρετρο, πέρασε τις διακοπές του ξάπλα. Ελπίζουμε μόνο να μην έπαθε εκεί το λουμπάγκο συμμετέχοντας στη μεταφύτευση των ξεριζωμένων δέντρων!

 

Α.Ψ.

 

…………………………………………….

 

„Στο χέρι του… θεού

 

Επιστολή στον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, με την οποία θα ζητείται η παρέμβασή του στη ρωσική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση για τους Ελληνες παραγωγούς που πλήττονται από την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προτίθεται να αποστείλει η Εκκλησία της Ελλάδος.

 

Η συζήτηση, που ξεκίνησε χθες, θα συνεχιστεί και στη σημερινή συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπου και θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας. Οπως καταλαβαίνετε, στην εξωτερική πολιτική… ο Θεός να βάλει το χέρι του!

 

Τ.Τ.

 

…………………………………………….

 

„Λουκάνικα κατά των… ισλαμιστών

 

Οπλισμό υποσχέθηκε να στείλει στους Κούρδους το Βερολίνο, λουκάνικα, μπέργκερ και μπισκότα έχει συνεισφέρει μέχρι στιγμής…

 

Κι αυτά, όπως φαίνεται, με το ζόρι. Μπορεί η Γερμανία να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων και εξοπλισμού -πουλώντας περίπου 6 δισ. εμπορεύματα σε ξένους αγοραστές το 2013-, αλλά ο δικός της στρατός μάλλον αγωνίζεται να παραμείνει λειτουργικός, λόγω λειψής χρηματοδότησης. Σύμφωνα με το «Spiegel», εσωτερική έκθεση των ενόπλων δυνάμεων έδειξε ότι μόνον 21 από τα 56 μεταγωγικά αεροσκάφη της χώρας είναι ικανά να πετάξουν, πόσο μάλλον να στείλουν και βοήθεια στους Κούρδους. Βέβαια και τα αεροπλάνα να πετούσαν, οι διόπτρες νυκτός και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα που είχαν υποσχεθεί οι Γερμανοί στους Πεσμεργκά δεν ήταν δυνατόν να παραδοθούν, διότι οι μεν διόπτρες δεν λειτουργούσαν, τα δε γιλέκα είχαν αρχίσει να «λιώνουν» στις αποθήκες. Εξ ου και τα λουκάνικα, τα μπέργκερ και τα μπισκότα που «προσγειώθηκαν» τελικά στο βόρειο Ιράκ.

 

Ε.Π.

 

…………………………………………….

 

„«Νέα» δεοντολογία

 

Στο χθεσινό ρεπορτάζ των «Νέων» για τη ληστεία στα Ασπρα Σπίτια υπάρχουν τα προφίλ των καταζητούμενων ως δραστών. Πρώην κρατούμενοι για ποινικά αδικήματα που μέσω διαρροών φέρονται να συνεργάζονται με τον «Επαναστατικό Αγώνα». Το άρωμα τρομοκρατίας όμως, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, δεν προκύπτει, ούτε και η συνεργασία των καταζητούμενων με τη συγκεκριμένη οργάνωση, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η ελληνική αστυνομία, που θεωρεί ότι μάλλον οι δράστες μοίρασαν μεταξύ τους τα λεφτά. Στο τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρεται και στη συνέντευξη του Νίκου Μαζιώτη που δημοσιεύτηκε στην «Εφ.Συν.» (14/8/2014) και ειδικά στο μήνυμα προς τη σύντροφό του. Μάλιστα η αναφορά λέει ότι η συνέντευξη δημοσιεύτηκε «στον ίδιο ιστότοπο», αλλά για κάποιον άγνωστο λόγο δεν κατονομάζονται ούτε ο ιστότοπος ούτε και η «Εφ.Συν.». Τα Νέα δεοντολογικά ήθη ή τυπογραφικό (!) λάθος.

 

Α.Ψ.

 

…………………………………………….

 

Πάλι τα φάγανε;

 

Τα στοιχεία για την εξέλιξη του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, είναι εφιαλτικά. Επειτα από πέντε χρόνια οικονομικής ύφεσης το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου αυξάνεται. Το χρονικό διάστημα Ιανουάριος – Ιούνιος 2014 ανήλθε σε 10.614 εκατ. ευρώ (14.396,3 εκατ. δολάρια) έναντι 9.684,4 εκατ. ευρώ (12.588,1 εκατ. δολ.) το αντίστοιχο διάστημα του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 9,6%. Η αντίστοιχη μεταβολή χωρίς τα πετρελαιοειδή παρουσίασε αύξηση κατά 1.657,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 25,3%. Μην ακούσουμε πάλι ότι φταίνε για τις κακές ελληνικές επιδόσεις στις εξαγωγές τα υψηλά μεροκάματα, οι… υπέρογκες εργοδοτικές εισφορές (που ουσιαστικά κανείς δεν πληρώνει στα χρεοκοπημένα ασφαλιστικά ταμεία) και η κρατική γραφειοκρατία.

 

Δ.Τ.

 

…………………………………………….

 

„Ο ήρεμος Φώτης

 

Από το χθεσινό «Εθνος» για την υποψηφιότητα του κ. Κουβέλη στην προεδρία της Δημοκρατίας (που δήθεν είναι πρόωρη): «Το μετριοπαθές προφίλ του κ. Κουβέλη διευκολύνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δεν προκαλεί αναταραχή (sic) στις διεθνείς σχέσεις της χώρας».

 

Δ.Τ.

 

…………………………………………….

 

„Καραγκιοζιλίκια

 

Λέγαμε για τον καναλάρχη «εθνικής εμβέλειας» Γ. Καρατζαφέρη, που όλο και περισσότερο πλασάρεται από τα καθώς πρέπει Μέσα ως η μεγάλη μεταγραφή στην κυβέρνηση, που θα μας σώσει από την καταστροφή μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή στο «Εθνος» είπε μεταξύ άλλων και το εξής: «Αυτά που λένε κάποιοι, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έλθει για 3 μήνες, τους θυμίζω ότι τα ίδια έλεγαν κάποιοι και το ’81 και το ΠΑΣΟΚ έμεινε 30 χρόνια στην πλάτη μας». Ηταν δε τόσο… πετυχημένο το τσιτάτο του αρχηγού του ΛΑΟΣ, που η διεύθυνση του άλλοτε φιλοΠΑΣΟΚικού «Εθνους»το ξαναδημοσίευσε στο δευτεριάτικο φύλλο της.

 

Δ.Τ.

 

…………………………………………….

 

„Με καθυστέρηση

 

Γράφαμε χθες ότι το Ποτάμι δεν είχε εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις γύρω από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, γεγονός που στηλίτευσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρας, μέσω του twitter. Το Ποτάμι χθες όμως δήλωσε ότι «οι κυβερνητικές παλινωδίες καταδεικνύουν εκλογικό άγχος και εγκλωβισμό σε οπισθοδρομικές αντιλήψεις, ξένες με το όραμα για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα», καθώς και ότι «η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστιες ευθύνες που η Ελλάδα και σε αυτόν τον τομέα εμφανίζεται δειλή, συντηρητική και φοβική».

 

Εξαπέλυσε όμως και βέλη κατά της ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι «είναι αστείο να εγκαλείται το Ποτάμι από εκείνους που επί δύο χρόνια είναι πρωταθλητές των παλινωδιών, με τα έμπα- έβγα στην κυβέρνηση και τον δήθεν μεταρρυθμιστικό λόγο που συνοδευόταν από κλασικές παλαιοκομματικές πρακτικές και διαρκείς αντιφάσεις θεωρίας και πράξης».

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………….

 

„Καλό ταξίδι

 

Σήμερα στις 16.30 στο κοιμητήριο Χαλανδρίου θα γίνει η πολιτική κηδεία του Μπάμπη Γαλανόπουλου, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών χθες. Εντάχθηκε στην ΟΚΝΕ τον Μεσοπόλεμο, διώχθηκε για τη συμμετοχή του στο κίνημα της Μέσης Ανατολής, καταδικάστηκε σε ισόβια και κλείστηκε σε φυλακές και στρατόπεδα στην Αίγυπτο και το Σουδάν. Επέστρεψε στην Αθήνα μετά την αμνηστία του 1946 και συνελήφθη στον Εμφύλιο, όταν και καταδικάστηκε δις εις θάνατον.

 

Μετά την απελευθέρωσή του διετέλεσε γραμματέας του εργατικού τομέα της ΕΔΑ, ενώ εξορίστηκε στον Αη Στράτη. Εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και υπήρξε ιδρυτικό και κορυφαίο στέλεχος του Δημοκρατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος, της Κίνησης των «115 Συνεργαζόμενων Εργατοϋπαλληλικών Οργανώσεων», του Αντιδικτατορικού Εργατικού Μετώπου και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ μέχρι το 1982, προερχόμενος από τον τομέα του ιματισμού.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………….

 

„Μόνο καφέ

 

Ως ευγενικός οικοδεσπότης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσφερε καφέ και νερό στον Σταύρο Θεοδωράκη πριν από την έναρξη της συζήτησής τους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Εμείς πίνουμε μόνο τσάι», απάντησε… ορθά-κοφτά ο επικεφαλής του «Ποταμιού».

 

«Εμείς εδώ προτιμούμε τον καφέ», απάντησε ο υπουργός. Και εκεί οι δυο τους διαφώνησαν με χαμόγελο, ωστόσο… πέρασε η προσφορά του υπουργού. Εύκολα, φαίνεται, πείστηκε ο κ. Θεοδωράκης. Ας όψεται η κοινή τους χανιώτικη καταγωγή…

 

Στ.Ζ.

 

…………………………………………….

 

„Διόρθωση

 

Εκ παραδρομής στο φύλλο της «Εφ.Συν.» του Σαββατοκύριακου και στη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου αναφέραμε το κόμμα του υπουργού Παιδείας ως «Νέα Ελλάδα».

 

Ο ακριβής του τίτλος είναι «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα». Στο κόμμα Νέα Ελλάδα πρόεδρος είναι ο κ. Ηλίας Μαρκόπουλος.

 

Α.Ε.Μ.

 

Scroll to top