27/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Κοροϊδία για τους πολίτες

      Pin It

Αμετακίνητα στην κριτική τους παραμένουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρά τις όποιες ανακοινώσεις των Σαμαρά και Βενιζέλου για τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις στις οποίες αυτός θα αποπληρωθεί από τους φορολογουμένους. Τα κόμματα εξαπέλυσαν πυρ ομαδόν στη συγκυβέρνηση χρεώνοντάς της επί της ουσίας ότι επιχειρεί να κοροϊδέψει τους φορολογουμένους.

 

* Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ο Τέρενς Κουίκ χαρακτήρισε τη σύσκεψη των αρχηγών των συγκυβερνώντων κομμάτων «απόλυτο εμπαιγμό» και τους καταλόγισε «δήθεν ανακάτεμα της τράπουλας για τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που υποχρεούνται να πληρώσουν οι Ελληνες». Ο εκπρόσωπος του κόμματος υπογράμμισε δε ότι «ο στόχος των 3,2 δισ. ευρώ παραμένει αναλλοίωτος, με 2,5 εκατομμύρια πολίτες να αδυνατούν πλέον να φοροδοτήσουν», ενώ μεγαλώνει η «μαύρη τρύπα των αναγκαστικών οφειλών τους προς το Δημόσιο, με υπαίτια την εφιαλτική μνημονιακή οικονομική πολιτική».

 

* Το ΚΚΕ σημείωσε ότι ο ΕΝΦΙΑ παρέμεινε «στην ουσία άθικτος» και πως οι σχετικές συζητήσεις για «φοροελαφρύνσεις» αποτελούν «το δόλωμα για να αποσπάσει η κυβέρνηση τη λαϊκή ανοχή σε μια πολιτική που φέρνει νέα αντιλαϊκά “ισοδύναμα” και ανατροπές στο εισόδημα, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις». Ο Περισσός ξεκαθάρισε επίσης ότι «το κεφάλαιο θα είναι ο μοναδικός κερδισμένος από τις όποιες διεκδικήσεις της κυβέρνησης στις συναντήσεις με την τρόικα και από την πολιτική ισοπέδωσης των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, που αποτελεί το προαπαιτούμενο της καπιταλιστικής ανάκαμψης».

 

* Για την ανάγκη να υπάρξουν «ριζικές αλλαγές και νέες δομικές ρυθμίσεις, που θα ενσωματώνουν, σε κάθε περίπτωση, μια προοδευτική κλίμακα στη φορολόγηση για το σύνολο των ακινήτων και όχι καθενός χωριστά και θα προβλέπουν αφορολόγητο» έκανε λόγο η ΔΗΜΑΡ. Αιτιολόγησε δε αυτή την προτεραιότητα με το σκεπτικό ότι «οι κυοφορούμενες διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ δεν αίρουν τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που επιφέρει ο συγκεκριμένος φόρος».

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top