kipros-simaia

27/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Εμμένει στις θέσεις του το ΔΗΚΟ για τις εκποιήσεις

Tο Δημοκρατικό Κόμμα της Κύπρου δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο ως έχει. Από την πλευρά του το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού κάνει λόγο για αλαζονική συμπεριφορά, η οποία συνεχίζεται αμείωτα αλλά και εκβιασμό από μέρους της κυβέρνησης.
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

 

Τις θέσεις και αποφάσεις του ΔΗΚΟ αναφορικά με το νομοσχέδιο περί εκποιήσεων επεξήγησε σήμερα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα έχει να επανέλθει η ισορροπία στη σχέση τράπεζας-δανειζόμενου.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε, επίσης, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί το όλο θέμα και τα πιθανά σενάρια, προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο ως έχει. «Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας. Είχα την ευκαιρία να του μεταφέρω και να του επεξηγήσω τη χθεσινή απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ ότι δηλαδή το νομοσχέδιο των εκποιήσεων ως έχει δεν μπορεί να ψηφιστεί από το ΔΗΚΟ και επαναλάβαμε για ακόμα μια φορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις δικές μας εισηγήσεις και προτάσεις», είπε.

Όπως εξήγησε, «ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος, έτσι ώστε να βρούμε τους τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας. Για μας προτεραιότητα έχει να επανέλθει η ισορροπία στη σχέση τράπεζας-δανειζόμενου. Εμείς θέλουμε να προστατεύσουμε τα κυπριακά νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εκεί αποσκοπούν οι δικές μας εισηγήσεις».

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει «η κινδυνολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου να τερματιστεί άμεσα. Καλούμε τη διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας να διαψεύσει τους κινδυνολόγους και τις φήμες για να προστατεύσει την αξιοπιστία του κυπριακού τραπεζικού συστήματος».

Σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες περί εισήγησης το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από τα κόμματα, να έχει ισχύ από 1ην Ιανουαρίου 2015 και να ψηφιστεί και το πλαίσιο αφερεγγυότητας τέλος του χρόνου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν θα ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες. «Αντιλαμβάνεστε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αυτά είναι που θα συζητήσουμε», είπε. Ερωτηθείς τι θα μπορούσε να ανατρέψει την ειλημμένη απόφαση του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι θα πρέπει «να ικανοποιηθούν οι ανησυχίες μας».

 
Και το ΑΚΕΛ στην επίθεση

Για αλαζονική συμπεριφορά, η οποία συνεχίζεται αμείωτα αλλά και εκβιασμό από μέρους της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΑΚΕΛ για το θέμα των εκποιήσεων. Σε γραπτή του δήλωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαϊδης αναφέρει ότι αντί του διαλόγου και της συναίνεσης για εξεύρεση δίκαιων και ισορροπημένων ρυθμίσεων για το θέμα, επιμένουν να προκαλούν, προτάσσοντας εκβιασμούς, απειλές και μια ζημιογόνα για την οικονομία ακατάσχετη κινδυνολογία με στόχο να επιβάλουν την άποψη τους.

«Επιχειρούν ταυτόχρονα να μεταθέσουν τις δικές τους ασήκωτες ευθύνες για την αρνητική πορεία της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, στους ώμους της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων, τα οποία καλούνται να ενεργούν ως παθητικοί χειροκροτητές των μονομερών αποφάσεων τρόικας- κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ως ΑΚΕΛ διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι κανένας εκβιασμός και καμιά απειλή δεν θα μας αναγκάσει να συμμορφωθούμε προς τις άδικες, αδιέξοδες και επιζήμιες για την κοινωνία και την οικονομία υποδείξεις της τρόικας και της κυβέρνησης ΔΗΣΥ- Αναστασιάδη», καταλήγει ο Γιώργος Λουκαϊδης.

 

efsyn.gr

Scroll to top