ebola

28/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Θερίζει ο Έμπολα στη Δυτική Αφρική

Ενώ ο ιός ενδέχεται να πλήξει 20.000 ανθρώπους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ελπίζει ότι θα σταματήσει τη διάδοση της επιδημίας σε 3τρεις μήνες. 3.096 κρούσματα και 1.552 νεκροί, ο νέος απολογισμός.
      Pin It

Η επιδημία του Έμπολα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Δυτική Αφρική ενδέχεται να πλήξει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι θα μπορέσει να σταματήσει τη διάδοση του ιού μέσα σε τρεις μήνες.

Η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ εξέδωσε στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της επιδημίας σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής, για τις οποίες δήλωσε πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι ήδη δύο έως τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον αναφερόμενο, που είναι 3.069. Ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 1.552.

Ο ΠΟΥ εκφράζει την ελπίδα ότι θα μπορέσει να σταματήσει τη διάδοση των κρουσμάτων του Έμπολα μέσα σε τρεις μήνες και εξηγεί πως χρειάζεται 490 εκατ. δολάρια (371 εκατ. ευρώ).

Ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται σε «σημαντικό αριθμό κοινοτήτων» επιδεινώνοντας τις εύθραυστες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν εκεί και έχει ήδη σκοτώσει έναν άνευ προηγουμένου αριθμό εργαζομένων στην υγεία.

efsyn.gr

Scroll to top