europa-league

29/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

SPORT

Τρεις ελληνικές ομάδες στους ομίλους του Europa

Ο Παναθηναϊκός (2-1 τη Μίντιλαντ), ο ΠΑΟΚ (4-0 τη Ζίμπρου) και ο Αστέρας Τρίπολης (1-3 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) πέρασαν στους ομίλους του Europa League. Σήμερα (13.45) οι κληρώσεις.
      Pin It

Panathinaikos-MidilantΥστερα από… διάλειμμα 20 μηνών ο Παναθηναϊκός γίνεται και με τη βούλα ξανά Panathinaikos. Οι «πράσινοι» διπλασίασαν τις νίκες τους επί της Μίντιλαντ με το χθεσινοβραδινό 2-1 στη Δανία και σφράγισαν την πρόκρισή τους στους ομίλους του Europa League.

Η χθεσινή νίκη είχε όμως και μία έξτρα παράμετρο, πέρα από την πρόκριση, τους βαθμούς και το πρεστίζ του συλλόγου.

Ηταν η πρώτη νίκη της ομάδας μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μάρκους Μπεργκ, με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να δείχνουν ότι είναι μια μεγάλη «πράσινη αγκαλιά» και μπορούν να τα καταφέρουν χωρίς τον μεγάλο γκολτζή τους.

Πέρασε ο ΠΑΟΚ, έμεινε ο Αναστασιάδης

Οι τάσεις αυτοκτονίας που αρκετοί φοβούνταν πως θα εμφανίσει ο ΠΑΟΚ χθες το βράδυ κόντρα στη Ζίμπρου δεν… πέρασαν καν έξω από την Τούμπα.
Οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη αντιλήφθηκαν το μέγεθος της ζημιάς που θα μπορούσε να πάθει η ομάδα αν αποκλειόταν από έναν αντίπαλο του επιπέδου Μολδαβίας και ξεπέρασαν το εμπόδιο με ένα επιβλητικό 4-0.

Ολα τα λεφτά, στο φινάλε, το σύνθημα της κερκίδας «κάντε καμιά μεταγραφή» που αποτυπώνει το τι περιμένει ο κόσμος μετά την πρόκριση στους ομίλους.

«Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα έχουμε πάλι βροντές και καταιγίδες», σημείωσε ο Άγγελος Αναστασιάδης, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε ευθαρσώς πως σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ αποκλειόταν χθες, πιθανότατα ο ίδιος θα έφευγε από την ομάδα. «Για μένα δεν υπάρχει χρόνος. Δεν υπάρχει τίποτα. Κι όλα φορτώνονται σε μένα, γιατί πρέπει να τα φορτωθώ. Οποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει. Αν ήταν να φύγω σήμερα, θα έφευγα χαρούμενος γιατί δούλεψα καλά με αυτά τα παιδιά. Δεν πετάω στα σύννεφα…».

Asteras-MaccabiΜε την ψυχή στο στόμα ο Αστέρας

Τα… εύκολα δύσκολα έκανε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος δεν μπορούσε να ησυχάσει μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει το τέλος της αναμέτρησης.

Τέλος καλό όλα καλά, όμως, αφού οι Αρκάδες, παρά την ήττα με 3-1 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Κύπρο, πήραν την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά, γράφοντας έτσι την πιο χρυσή σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας τους.

 

efsyn.gr

Scroll to top