ÁÑÃÏËÉÄÁ-×ÅËÉÄÏÍÉÁ.(EUROKINISSI-ÂÁÓÉËÇÓ ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ)

29/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, με πρόσκαιρες βροχές στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα και ισχυρούς βόρειους ανέμους 6-7 Μποφόρ στο Αιγαίο.
      Pin It

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βόρεια του νομού, με τον καιρό να είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 Μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Ωστόσο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 Μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ενώ βαθμιαία βελτίωση θα σημειωθεί από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά και νότια 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά στις Κυκλάδες 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 και τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος γενικά ο καιρός και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

efsyn.gr

Scroll to top