poutin

29/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: «Διέξοδο φυγής» για τους Ουκρανούς στρατιώτες

Ανθρωπιστικό διάδρομο για τα περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα προτείνει ο Ρώσος πρόεδρος, ενώ χαρακτηρίζει τα «σενάρια» ρωσικής εισβολής στο ουκρανικό έδαφος «αναπόδεικτες εικασίες» .
      Pin It

Με την Ουκρανία να θεωρεί τη ρωσική εισβολή γεγονός, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αντιδρά, χαρακτηρίζοντας «εικασίες» όλες τις κατηγορίες. Τόσο η Δύση όσο και οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις κινήσεις της Ρωσίας και την προειδοποιούν για περαιτέρω κυρώσεις, εάν αποδειχθεί αληθής η εισβολή στο ουκρανικό έδαφος. Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ, έδωσε στη δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν – σύμφωνα με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία – ότι οι Ρώσοι στρατιώτες δρουν στο ουκρανικό έδαφος. Υπενθυμίζεται ότι tη στιγμή που η Μόσχα διαψεύδει όλες τις κατηγορίες, μέλη του ρωσικού συμβουλίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας καταγγέλλει ότι 100 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις ουκρανικές μάχες και άλλοι 300 τραυματίσθηκαν.

 

oukrania33

 

 

Μόσχα: Εικασίες οι κατηγορίες

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε «εικασίες» τις κατηγορίες ότι Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν στην ανατολική Ουκρανία.

«Ακούμε ποικίλες εικασίες, όχι για πρώτη φορά, αλλά ούτε μία φορά δεν μας έχουν παρουσιασθεί οποιαδήποτε γεγονότα», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Πούτιν: Να επιτραπεί να εγκαταλείψουν οι Ουκρανοί τη μάχη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τους φιλορώσους αυτονομιστές να δημιουργήσουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στην ανατολική Ουκρανία για τα περικυκλωμένα κυβερνητικά στρατεύματα ώστε οι Ουκρανοί στρατιώτες να μπορέσουν να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης.

«Καλώ τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής να ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τα περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα προκειμένου να μην υπάρξουν άσκοπα θύματα και να τους επιτραπεί να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης χωρίς εμπόδια, για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους και για την παροχή επείγουσας ιατρικής βοήθειας σε όσους έχουν τραυματιστεί ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης», ανέφερε η ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της ανατολικής Ουκρανίας, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την πρώτη αυτοκινητοπομπή η οποία μετέφερε ρωσική ανθρωπιστική βοήθειας στα ανατολικά της Ουκρανίας.

 

oukrania2

 

 

Ζαχαρτσένκο: Να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος

Ένας αρχηγός των φιλορώσων ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, ο Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, δήλωσε ότι συμφώνησε να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για τα περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα, έπειτα από τη σχετική δήλωση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν κάλεσε νωρίτερα σήμερα τους αντάρτες να ανοίξουν ένα διάδρομο στην ανατολική Ουκρανία ώστε να μπορέσουν τα ουκρανικά κυβερνητικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από το πεδίο της μάχης.

«Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε έναν ανθρωπιστικό διάδρομο», δήλωσε ο Ζαχαρτσένκο, πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, προσθέτοντας πως τα στρατεύματα θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους τα βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα και τα πυρομαχικά τους.

 

Κίεβο: Η έκκληση του Πούτιν αποδεικνύει ότι το Κρεμλίνο ελέγχει τους αυτονομιστές

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή, ότι η έκκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη δημιουργία ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» - που θα επιτρέπει στα ουκρανικά στρατεύματα να αποσυρθούν - έδειξε πως οι αυτονομιστές βρίσκονται υπό τον άμεσο έλεγχο του Κρεμλίνου.

Η έκκληση του Πούτιν, αναφέρεται στη δήλωση των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου, καταδεικνύει ένα και μόνο πράγμα: «ότι αυτοί οι αυτονομιστές καθοδηγούνται και ελέγχονται άμεσα από το Κρεμλίνο».

 

oukrania3

 

«Ρωσικός και ο ουκρανικός λαός είναι ουσιαστικά ένας»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία, όπου ο κυβερνητικός στρατός μάχεται εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών γύρω από τις πόλεις Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, θυμίζει την πολιορκία του Λένινγκραντ στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Μικρά χωριά και μεγάλες πόλεις είναι περικυκλωμένα από τον ουκρανικό στρατό ο οποίος βάλλει εναντίον κατοικημένων περιοχών με στόχο να καταστρέψει τις υποδομές (…) Δυστυχώς αυτό μου θυμίζει γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν Γερμανοί φασίστες πολιορκούσαν τις πόλεις μας. Είναι απαραίτητο να αναγκάσουμε ουσιαστικά τις ουκρανικές αρχές να ξεκινήσουν αυτές τις συνομιλίες - όχι για τεχνικά ζητήματα - αυτές οι συνομιλίες θα πρέπει να είναι ουσιαστικές. Στη διάρκεια των συνομιλιών αυτών θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα ποια θα είναι τα δικαιώματα του λαού του Ντονμπάς, του Λουχάνσκ, του νοτιοανατολικού τμήματος», δήλωσε ο Πούτιν.

Πάντως ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η ουκρανική κρίση είναι μια τραγωδία και ότι οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι «ουσιαστικά ένας λαός».

«Οι άνθρωποι που έχουν δικές τους απόψεις για την Ιστορία και την ιστορία της χώρας μας ενδέχεται να διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά μου φαίνεται ότι ο ρωσικός και ο ουκρανικός λαός είναι ουσιαστικά ένας», σημείωσε.

 

oukrania5

 

ΟΗΕ: 3000 νεκροί οι νεκροί

Συνολικά 2.593 άνθρωποι, στους οποίους περιλαμβάνονται άμαχοι αλλά και Ουκρανοί και αυτονομιστές μαχητές, έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Απριλίου στις μάχες που διεξάγονται στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

«Η τάση είναι σαφής και ανησυχητική. Υπάρχει σημαντική αύξηση του απολογισμού των νεκρών στα ανατολικά. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των νεκρών είναι 2.593 - κοντά στις 3.000 αν περιλάβουμε τα 298 θύματα της συντριβής της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines. », δήλωσε ο Ιβάν Σιμόνοβιτς, βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

 

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr

 

Scroll to top