cameron

29/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Έντονοι φόβοι στη Βρετανία για τρομοκρατική επίθεση από την ISIS

Τόσο ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, όσο και η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι δήλωσαν ότι είναι πολύ πιθανό μια τρομοκρατική ενέργεια από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) να πλήξει τη Βρετανία τις χώρες της Δύσης.
      Pin It

Ο Ντέιβιντ Κάμερον, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, προειδοποίησε σήμερα, Παρασκευή, για τον ισχυρό κίνδυνο που διατρέχει η χώρα του, από πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες, προερχόμενες από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Μάλιστα δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος που δρα στη Συρία και το Ιράκ, θα κινηθεί αναμφίβολα επιθετικά προς τη Βρετανία αλλά και προς όλες τις χώρες της Δύσης. Χαρακτήρισε μάλιστα την απειλή ως «τη σημαντικότερη που έχει γνωρίσει μέχρι στιγμής η Βρετανία».

Από την πλευρά της, η Τερέσα Μέι, υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι η Βρετανία απειλείται πλέον σοβαρά από τη διεθνή τρομοκρατία για τη Βρετανία.

Αυτό σημαίνει ότι μια μελλοντική επίθεση είναι «πολύ πιθανή». Σημείωσε μάλιστα ότι το επίπεδο της ανασφάλειας αυτής θα κριθεί και από το γεγονός ότι η Συρία και το Ιράκ σχεδιάζουν επιθέσεις κατά της Δύσης, ενώ κάλεσε όσους έχουν σχετικές πληροφορίες να επικοινωνήσουν άμεσα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

«Η αύξηση του επιπέδου συνδέεται με την τις εξελίξεις στη Συρία και στο Ιράκ, όπου τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν επιθέσεις εναντίον χωρών της Δύσης. Σε ορισμένα από αυτά τα σχέδια εμπλέκονται πιθανόν ξένοι μαχητές που έχουν επισκεφθεί αυτήν την περιοχή προερχόμενοι από τη Βρετανία και τη Ευρώπη προκειμένου να συμμετάσχουν στις συγκρούσεις» υπογράμμισε η Μέι.

To επίπεδο συναγερμού ασφαλείας αυξήθηκε από «σημαντικό» σε «σοβαρό» – μία βαθμίδα πριν από το υψηλότερο στην πεντάβαθμη κλίμακα συναγερμού στη Βρετανία –, εξαιτίας της τρομοκρατικής απειλής που συνδέεται με τη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας περισσότεροι από 500 Βρετανοί έχουν φύγει για τη Συρία ή το Ιράκ τα τελευταία χρόνια.

«Είμαστε αντιμέτωποι στη Βρετανία με μια πραγματική και σοβαρή απειλή που συνδέεται με τη διεθνή τρομοκρατία. Καλώ τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να καταγγέλλουν κάθε ύποπτη ενέργεια στην αστυνομία» επέμεινε η υπουργός.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από BBC, The Guardian

 

 

 

Scroll to top