31/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Ρουσφετάκι για τέσσερις

 

Είχε δεν είχε, το έκανε το ρουσφετάκι του στον ΠΑΣ ο Γιαννιώτης υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας περνώντας τροπολογία που δίνει προσωρινή παράταση στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του για να μπορέσει να τακτοποιήσει την Εφορία και να μπορεί να παίξει «κανονικά» στο πρωτάθλημα.

 

Από κοντά κι άλλες τρεις ομάδες με το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή ο Πανιώνιος, ο ΟΦΗ και η Κέρκυρα, που θα μπορούν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

 

Ο υπουργός μίλησε για «προσωρινή υποβοήθηση σε περιφερειακές ομάδες», που έπαιξαν παράνομα την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά κάτι τέτοια θεωρούνται πλέον… ψιλά γράμματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι τώρα αν και πού θα βρουν λεφτά για να πληρώσουν και να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσα στις προθεσμίες. Για την Ιστορία, υπέρ ψήφισαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ κατά ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ. Παρών, η Χρυσή Αυγή.

 

Ν.Ασ.

 

……………………………………………

 

„Λα-Χίο

 

Εκτός από τις ικανότητες, στην πολιτική χρειάζεται και τύχη. Με μόλις 293 σταυρούς η Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη, αισθητικός και ιδιοκτήτρια της εταιρείας καλλυντικών Mastic Spa, θα ορκιστεί την ερχόμενη εβδομάδα βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, στη θέση του Στ. Κάρματζη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου. Σημειώνεται ότι ο κ. Κάρματζης διετέλεσε μόλις τρεις μήνες βουλευτής, καθώς και εκείνος είχε αντικαταστήσει τον πρώην υπουργό Κ. Μουσουρούλη, ο οποίος είχε παραιτηθεί λόγω υποψηφιότητάς του για την Ευρωβουλή. Οι διαδοχικές «καραμπόλες» οδήγησαν τελικά την κ. Σταυρινούδη στο ιστορικό κτίριο της πλατείας Συντάγματος, παρ' όλο που ήταν δεύτερη αναπληρωματική.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………..

 

„Μόνο οι ανεξάρτητοι

 

Η μόνη πολιτική αντίδραση απέναντι στις προσβλητικές δηλώσεις του Ν. Νικολόπουλου για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου εκδηλώθηκε την Παρασκευή από την κοινοβουλευτική ομάδα που έχουν συστήσει ορισμένοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές, στην οποία ανήκει ο βουλευτής Αχαΐας. «Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες, προκλητικές και ρατσιστικές δηλώσεις του μέλους της Κ.Ο., του ζητούμε να ανακαλέσει και να υποβάλει την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική μας ομάδα, στην οποία θεωρούμε ότι πλέον δεν έχει καμία θέση», αναφέρουν. Εως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, κανένα κόμμα, κυβερνητικό ή αντιπολιτευόμενο, δεν είχε προβεί σε ανάλογη δήλωση.

 

Χ.ΙΩ.

 

…………………………………………

 

„Συνάντηση Σγουρού – Δούρου

 

Μακριά από κάμερες, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και η νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι. Στη σύντομη, εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, η κ. Δούρου και οι οκτώ νέοι αντιπεριφερειάρχες είχαν μια πρώτη ενημέρωση από τον ίδιο τον κ. Σγουρό για τα της Περιφέρειας. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης έδωσε το «στίγμα» του ότι θα κρατήσει αντιπολιτευτική στάση απέναντι στη νέα διοίκηση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είναι αδύνατη η αλλαγή διαχείρισης απορριμμάτων, άποψη που δεν αποδέχεται η «Δύναμη Ζωής». Οικ. Σγουρός και Δούρου είχαν ολιγόλεπτο τετ α τετ πριν από την ολοκλήρωση της άτυπης τελετής παράδοσης-παραλαβής της Περιφέρειας.

 

Στ.Ζ.

 

……………………………………

 

„Καλή παρέα

 

Προσκεκλημένος του ιταλικού ιδρύματος European House – Ambrosetti στην πόλη Τσερνόμπιο είναι ο Αλ. Τσίπρας το διήμερο 5-7 Σεπτεμβρίου. Μέχρι εδώ τίποτα το πρωτότυπο, όπως και η ομιλία του το πρωί του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου με θέμα «Η ατζέντα για την αλλαγή στην Ευρώπη», στην οποία θα επισημάνει ως επιτακτική ανάγκη τον τερματισμό της λιτότητας, τη συνολική ρύθμιση χρεών της ευρωζώνης και την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού «New Deal». Ομως το γεγονός ότι στο συνέδριο θα συμμετάσχουν δύο πρώην Ιταλοί πρωθυπουργοί, Εν. Λέτα και Μ. Μόντι, ο τέως πρόεδρος της Κομισιόν Μ. Μπαρόζο, οι τραπεζίτες Ζ.-Κ. Τρισέ και Γ. Ασμουσεν και οι πρώην επίτροποι Χ. Αλμούνια και Μ. Μπαρνιέ, αναβαθμίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό πολιτικό παίκτη στην Ευρώπη.

 

Φ.Π.

 

………………………………………

 

„Αβροφροσύνες

 

Ευγενική απάντηση έστειλε η Αγκυρα στην επιστολή του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την οποία μετέφερε στην τουρκική πρωτεύουσα ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ ανέφεραν στο ΡΙΚ ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για το περιεχόμενο της επιστολής του προέδρου Αναστασιάδη τόσο στον νεοεκλεγέντα Τούρκο πρόεδρο όσο και στον εκτελούντα χρέη πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως και οι δύο Τούρκοι ηγέτες εξέφρασαν τη θέση της Αγκυρας, ότι επιθυμούν λύση του Κυπριακού.

 

Α.Φ.

 

……………………………………….

 

„Σκούπα

 

Με ξεπερασμένες επικοινωνιακές κινήσεις ξεκίνησε τη θητεία του ο νέος δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Πριν από τη χθεσινή ορκωμοσία της δημοτικής αρχής βγήκαν με τους συνεργάτες του σε κεντρική πλατεία της πόλης, ντυμένοι με ομοιόμορφα μπλουζάκια, και άρχισαν να καθαρίζουν, με σκούπες και φαράσια, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Αγαπώ την πόλη μου, συμμετέχω». Κάτι ανάλογο είχε επιχειρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Μια δεκαετία μετά, τον μιμείται ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος στο γνωστό απειλητικό του ύφος προειδοποίησε με δηλώσεις του ότι «θα καθαρίσει και τη βρομιά στον δήμο». Οι Βολιώτες ας κρατούν μικρό καλάθι.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………

 

„Κούτρας για ΠΓΔΜ

 

«H Αθήνα στηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία με τη μεσολάβηση του προσωπικού απεσταλμένου τού γ.γ. του ΟΗΕ, για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης με την ΠΓΔΜ». Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την αναφορά του Ανακοινωθέντος της Διάσκεψης του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Ο Κωνσταντίνος Κούτρας σημείωσε ότι «το κλειδί της ουσιαστικής εξέλιξης της διαδικασίας αυτής δεν βρίσκεται στην Αθήνα» και πρόσθεσε ότι το ζήτημα της ονομασίας δεν είναι διμερές, αλλά θέμα σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

 

Τ.Τ.

 

………………………………………..

 

„Ψήφος για πούλημα…

 

…Σε τιμή ευκαιρίας, μάλιστα. Ατομο από τη Γλασκόβη φέρεται να είναι ο «δράστης» που με το ψευδώνυμο «chrisoc1987» έβγαλε σε δημοπρασία στο Διαδίκτυο, μέσω του γνωστού ebay, την ψήφο του για το δημοψήφισμα που θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου για την ανεξαρτησία της Σκοτίας. Τιμή εκκίνησης μόνο 1,04 λίρες και η προσφορά συνοδευόταν από την εξής υποσημείωση: «Αυτή είναι η δική μου μοναδική συνεισφορά στη βρετανική Ιστορία! Αυτή η ψηφοφορία δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή μας, γι' αυτό αποφάσισα να μην ψηφίσω αυτό που πιστεύω εγώ… ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ!». Μια προσφορά που δημοσιεύτηκε από κάτω, πριν παρέμβει η αστυνομία και «κατεβάσει» την αγγελία, ήταν για 10 λίρες και την υπόσχεση ότι τα λεφτά που θα συγκεντρωθούν θα πάνε σε φιλανθρωπίες.

 

Ε.Π.

 

…………………………………………

 

„Ανελλήνιστος

 

Δεν είναι μόνο οι ενοχλητικές «τσιρίδες» του τ. υπουργού και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., Αδώνιδος Γεωργιάδη, από τις απίθανες τηλεσυχνότητες μέσω των οποίων πουλάει τα εθνικού και αρχαιοελληνικού περιεχομένου βιβλία του. Είναι και οι πολιτικές παρεμβάσεις του, με συνεντεύξεις, τις οποίες διανέμει επισήμως και το ΑΠΕ, με κάτι ελληνικούρες που δεν βγάζει κανείς νόημα. «Η δική μου εκτίμηση είναι ότι κάθε μέρα που περνάει αυξάνονται οι προϋποθέσεις [sic] για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή», έλεγε τις προάλλες. Ο «ποιητής» προφανώς εννοούσε ότι αυξάνονται οι πιθανότητες ή ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις για την εκλογή Προέδρου κ.λπ., αλλά ο οίστρος του τον οδήγησε να πει το ακριβώς αντίθετο: Οτι έχουν πολλαπλασιαστεί οι προϋποθέσεις (τα προαπαιτούμενα, δηλαδή οι δυσκολίες), για να βρεθεί ο κατάλληλος πρόεδρος.

 

Δ.Τ.

 

……………………………………….

 

„Γκάλοπ

 

Με οκτώ μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της Ν.Δ. στην καλοκαιρινή δημοσκόπηση της εταιρείας PALMOS Analysis το διάστημα 25-28 Aυγούστου και σε πανελλαδικό δείγμα 1.028 ψηφοφόρων. Αναλυτικά στη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, η Ν.Δ 17,7%, στην τρίτη θέση η Χ.Α. 8,7% και ακολουθούν: ΚΚΕ 3,5%, ΠΑΣΟΚ 3,0%, ΑΝ.ΕΛΛ. 2,5%, Ποτάμι 2,3% και ΔΗΜΑΡ 0,7%. Χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης, η αποσυσπείρωση που καταγράφουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ενώ φαίνεται να εμπεδώνεται το προβάδισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης με 53% έναντι 28% της Ν.Δ. Αντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά, για να αρχίσουν τα φθινοπωρινά μπαράζ των δημοσκοπήσεων..

 

Φ.Π.

 

…………………………………………..

 

„Τα γράφουν ξένοι…

 

Λεπτομέρειες με αφορμή την καταγγελία που είχαν κάνει για τον συντάκτη του «Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών», που τόσο ταλαιπώρησε με τα εξοντωτικά πρόστιμα τις επιχειρήσεις, έδωσαν οι εφοριακοί. Η Ομοσπονδίας τους αποκάλυψε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Νομικού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που έχει εξειδικευθεί στο φορολογικό δίκαιο και έχει καταρτίσει κείμενα φορολογικών νόμων για πολλές χώρες, όπως το Πακιστάν, η Υεμένη, η Συρία, η Αρμενία, η Τανζανία, η Λετονία και η Μογγολία. Είναι Ολλανδός, ονομάζεται Geerten Michielse και έχει διατελέσει καθηγητής Φορολογικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Και μόνο οι χώρες με τις οποίες μας «ταυτίζει» φορολογικά ο κ. αξιωματούχος επιβεβαιώνει ότι μας αντιμετωπίζουν ως… τριτοκοσμικούς.

 

Κ.ΤΣ.

 

Scroll to top