31/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το μέλλον της Εθνικής Ολλανδίας

Μαζί με την Αϊντχόφεν, ο Παναθηναϊκός έπεσε πάνω και στην Ντινάμο Μόσχας, λιγοστεύοντας τις πιθανότητες πρόκρισης.
      Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

Ο ορισμός -γιατί κλήρωση δεν ήταν- της Ντινάμο Μόσχας στον όμιλο του Παναθηναϊκού από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας ψαλίδισε αρκετά τις ελπίδες των «πράσινων» για πρόκριση. Διότι με αντιπάλους την Αϊντχόφεν και την Εστορίλ, συν μια πιο αδύναμη ομάδα, θα ήταν φαβορί για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ομως τώρα θα πρέπει να παλέψουν για να τα καταφέρουν.

 

Οι Ολλανδοί δεν διαθέτουν τα βαριά ονόματα του παρελθόντος, αλλά στο ρόστερ τους συναντάμε το μέλλον της εθνικής τους ομάδας. Δύο σπουδαίους στόπερ, τον 22χρονο Μπρούμα και τον 19χρονο Ρέκικ, τον αριστερό μπακ Βίλεμς (20 ετών), τους Ουινάλντουμ (23) και Ντεπάι (20) στα χαφ, που τα πήγαν πολύ καλά στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως και τον 18χρονο εξτρέμ Νάρσινγκ.

 

Γενικά ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ της Αϊντχόφεν είναι 22,1! Μόνο ο Σχάαρς έχει φτάσει τα 30, αλλά λόγω τραυματισμού θα επανέλθει τον Γενάρη. Ετσι, γηραιότερος είναι ο 27χρονος Γουαρδάδο, ο αριστερός μπακ-χαφ-εξτρέμ, που πήγε δανεικός από τη Βαλένθια. Το 2008 η ολλανδική ομάδα πήρε πρωτάθλημα για τελευταία φορά, ενώ τις δύο τελευταίες χρονιές απέτυχε να περάσει από τους ομίλους του Γιουρόπα.

 

Η Ντινάμο Μόσχας έχει ανεβάσει πολύ το μπάτζετ της, ώστε να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική προς τις ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Νέο αστέρι, ο Γάλλος Ματιέ Βαλμπουενά, που έχει το καθήκον να τροφοδοτεί στην επίθεση τον έμπειρο Κουράνι και τον ανερχόμενο Ρώσο Κοκόριν. Στην άμυνα δεσπόζει ο υψηλόσωμος Σαμπά, ενώ για το αριστερό άκρο αποκτήθηκε ο Μπίτνερ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρότι οι Ρώσοι έχουν ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά, αγκομάχησαν για να περάσουν την Ομόνοια και μάλλον δεν το άξιζαν. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να «διαβάσει» αυτούς τους δύο αγώνες με την κυπριακή ομάδα για να κάνει τα δικά του πλάνα.

 

Οσον αφορά την Εστορίλ, αποτελεί μια ανερχόμενη δύναμη στην Πορτογαλία. Τα δύο τελευταία χρόνια έχει ανέβει ιδιαίτερα, με συνέπεια να κερδίσει τη συμμετοχή της στην Ευρώπη. Πέρυσι έκανε την παρθενική της παρουσία στο Γιουρόπα, μέσω προκριματικών. Εφτασε στους ομίλους, όπου και αποκλείστηκε χωρίς νίκη. Φέτος, εξασφάλισε απευθείας τη συμμετοχή της εδώ και θα παλέψει για κάτι καλύτερο. Το έμψυχο δυναμικό της στηρίζεται κυρίως σε ντόπιους και Βραζιλιάνους, όπως είθισται στις πορτογαλικές ομάδες. Δεν έχει κάποιο γνωστό όνομα, αλλά αρκετοί παίκτες της χρειάζονται προσοχή. Οπως για παράδειγμα τα δύο εξτρέμ, ο Βραζιλιάνος Σεμπά και ο Μπαλμπόα από την Ισημερινή Γουινέα!

 

Scroll to top