31/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ακατάλληλαι διά γυναίκας

      Pin It

Συνεχίζει να κωφεύει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την πτέρυγα που κρίθηκε ακατάλληλη από την εταιρεία των φυλακών, ενώ κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι κρατούμενες που γειτνιάζουν με την πτέρυγα των χρυσαυγιτών στις Φυλακές Κορυδαλλού, ενάντια «στην άδικη, όπως χαρακτηρίζουν, μεταφορά-στρίμωγμά τους στην πτέρυγα των 6 χρυσαυγιτών βουλευτών».

 

Σε ανακοίνωσή τους πληροφορούν ότι «αντιπροσωπεία της εταιρείας Θέμις Κατασκευαστική (υπεύθυνη για τα κτίρια των φυλακών) έκρινε ακατάλληλη την πτέρυγα για τη μεταφορά μας. Ομως, παρά τις κινητοποιήσεις μας και τις επαναλαμβανόμενες κρούσεις προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον γενικό γραμματέα Μαρίνο Σκανδάμη, οι ίδιοι επιμένουν να κωφεύουν προκλητικά. Γι’ αυτό και εμείς ξεκινάμε σήμερα (σ.σ. χθες) ολοήμερη διαμαρτυρία-άρνηση εισόδου στα κελιά, μέχρι να δοθεί απάντηση απ’ τους αρμόδιους φορείς στο δίκαιο αίτημά μας. Για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα υπεύθυνο είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης και η αδιαφορία του για τα προβλήματα των κρατουμένων».

 

Σε ερώτηση που κατέθεσε το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Δικαιοσύνης ερωτάται, αν προτίθεται να λάβει υπόψη τις καταγγελίες των κρατουμένων των γυναικείων φυλακών, ώστε να ακυρώσει τη μεταφορά τους. Επιπλέον, οι βουλευτές Βασιλική Κατριβάνου και Αφροδίτη Σταμπουλή ρωτούν με ποιες ενέργειες προτίθεται το υπουργείο να ελέγξει τις καταγγελίες περί προνομιακής μεταχείρισης των προφυλακισθέντων βουλευτών, καθώς και να προφυλάξει τις κρατούμενες από την άσκηση λεκτικής σεξιστικής βίας εκ μέρους τους. Εξάλλου, παραμένει άλυτο το θέμα της λειτουργίας της ειδικής νέας πτέρυγας για τους οροθετικούς κρατουμένους έξι μήνες μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης.

 

Μαρ.Δ. – Κ.Ζαφ.

 

Scroll to top