rodos-fotia

30/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μαίνεται πυρκαγιά στην Κίσαμο Χανίων

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ώστε οι φλόγες να μην φτάσουν μέχρι τους οικισμούς .
      Pin It

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή «Αμυγδαλοκεφάλι» στην Κίσαμο Χανίων και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή με ένταση που φθάνει τα 8 μποφόρ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και από την μέχρι τώρα εξέλιξη καίει χορτολοβαδική και καλλιεργήσιμη κυρίως από ελιές έκταση.

Από τις φλόγες κάηκανδύο παλιές αγροικίες και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι, σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη.

Στο σημείο επιχειρεί  μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με οχήματα από Χανιά, Κίσαμο και Βρύσσες, που έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες, ώστε οι φλόγες να μην φτάσουν μέχρι τους οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.

Κύριο μέλημα των πυροσβεστών είναι να περιορίσουν το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς που κινείται από τα ορεινά προς την θάλασσα σε μια μεγάλη έκταση.

Απαραίτητη κρίθηκε και η συμμετοχή ελικοπτέρων στο έργο της κατάσβεσης, που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε ο οικισμός Λιβάδια.

 

efsyn.gr

 

Scroll to top