tzixantistes

30/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Αποκεφαλισμός Λιβανέζου στρατιώτη από τζιχαντιστές

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν αιχμάλωτο στρατιώτη από τον Λίβανο, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
      Pin It

Ο στρατιώτης ήταν ανάμεσα στους 19 στρατιώτες τους οποίους είχαν αιχμαλωτίσει οι εξτρεμιστές ισλαμιστές όταν κατέλαβαν για λίγες ημέρες πόλη στη λιβανική μεθόριο τις προηγούμενες μέρες.
Φέρεται να είναι ο Άλι αλ Σάγεντ, σουνίτης μουσουλμάνος από τον βόρειο Λίβανο και εμφανίζεται, με τα μάτια καλυμμένα και τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη του, να αντιστέκεται και να κλοτσάει ενώ ένας μαχητής ανακοινώνει ότι θα τον εκτελέσει.

Ο στρατός του Λιβάνου απέφυγε να σχολιάσει αλλά πηγές ασφαλείας και πηγές από το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσαν τον αποκεφαλισμό.

Αργότερα η οργάνωση ανήρτησε βίντεο όπου εμφανίζονται 9 στρατιώτες να εκλιπαρούν για τις ζωές τους, απευθύνοντας έκκληση στις οικογένειές τους να βγουν στους δρόμους τις επόμενες τρεις ημέρες και να ζητήσουν την απελευθέρωση των ισλαμιστών κρατουμένων ως προϋπόθεση να μην έχουν την τύχη του αλ Σάγεντ.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top