gallos-ergazomenos

30/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ αλλαγών στο 35ωρο η πλειονότητα των Γάλλων

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Γάλλων θεωρούν ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να κάνουν εξαιρέσεις όσον αφορά το 35ωρο εάν καταλήξουν σε συμφωνία με τα συνδικάτα, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα.
      Pin It

Την εργάσιμη εβδομάδα των 35 ωρών, μέτρο που έχει θεσπιστεί από το 2000, προασπίζεται σθεναρά η γαλλική αριστερά, αν και στην πραγματικότητα ήδη πάρα πολλοί Γάλλοι δουλεύουν πολλές περισσότερες ώρες.

Η κυβέρνηση του προέδρου Ολάντ, η οποία αντιμετωπίζει έντονες πιέσεις από την Ε.Ε. να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ώστε η οικονομία να ανακάμψει μέσω της τόνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, έχει θεσπίσει μέτρα για την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, αλλά έως τώρα δεν έχει προσπαθήσει να καταργήσει το 35ωρο.

Ωστόσο, δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP για την εφημερίδα «Sud Ouest Dimanche» έδειξε πως το 65% των Γάλλων τάσσονται υπέρ τού να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις να μεταβάλλουν τα ωράρια απασχόλησης εάν έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τα συνδικάτα. Το 35% είπε ότι αντιτάσσεται στην ιδέα.

Ακόμη μία δημοσκόπηση, της εταιρείας Odoxa για την εφημερίδα «Le Parisien» και τον ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίαυλο i>Télé, κατέδειξε ότι το 62% των Γάλλων υποστηρίζει τη ρύθμιση του ωραρίου εργασίας. Μεταξύ όσων δήλωσαν ψηφοφόροι των Σοσιαλιστών, το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 53%, ενώ μεταξύ των συντηρητικών ψηφοφόρων στο 77%. Ωστόσο το 57% όσων δήλωσαν ψηφοφόροι της γαλλικής αριστεράς εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

efsyn.gr

Scroll to top