epidromes-amerikanikes

31/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

KOΣΜΟΣ

Νέες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στο Ιράκ

Στόχος να αποτραπεί επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατά των κατοίκων της πολιορκημένης ιρακινής πόλης Αμρελί. Αεροσκάφη των Ηνωμένων πολιτειών με τη συνδρομή αεροπλάνων από τη Βρετανία, τη Γαλλία και την Αυστραλία έριξαν από αέρος ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της περιοχής.
      Pin It

Nέες αεροπορικές επιδρομές το Σάββατο ενάντια στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποίησαν oi HΠA κοντά στην πολιορκημένη σιιτική πόλη Αμρελί στο βόρειο Ιράκ και έριξαν από αέρος ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της περιοχής, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε την άδεια του για τις αεροπορικές επιδρομές, ώστε να αποτρέψει μια επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κατά των κατοίκων της πόλης Αμρελί.

Στο μεταξύ η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό για να βοηθήσει τις κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ, απαντώντας στο σχετικό αίτημα των ΗΠΑ.

Η Αυστραλία θα συμμετάσχει μαζί με τον Καναδά, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ στη παροχή εξοπλισμού και ανθρωπιστικής βοήθειας στο πλαίσιο μιας πολυεθνικής προσπάθειας την οποία θα συντονίζουν το Ιράκ και άλλες χώρες της περιοχής, διευκρίνισε ο Άμποτ.

Η πόλη Αμρελί είναι περικυκλωμένη από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από δύο μήνες. Τόσο ο ιρακινός στρατός όσο και οι κουρδικές δυνάμεις επιχειρούν να απωθήσουν τους τζιχαντιστές και να σπάσουν την πολιορκία της πόλης.

Μέχρι τώρα οι ένοπλοι κάτοικοι της Αμρελί έχουν καταφέρει να αποκρούσουν τις επιθέσεις από τους ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι θεωρούν την πλειοψηφία των Τουρκμένων σιιτών της πόλης ως αποστάτες.

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι όμως παραμένουν παγιδευμένοι στο εσωτερικό της πόλης.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top