diadilosi-stokholmi

31/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Συγκρούσεις αστυνομίας – αντιφασιστών στην Στοκχόλμη

Επεισόδια ξέσπασαν σε ογκώδη διαδήλωση στην Στοκχόλμη εναντίον πορείας νεοναζί δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Από την αρχικά ειρηνική διαμαρτυρία αποσπάστηκε μικρή ομάδα ατόμων που συγκρούστηκε με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις αντιφασιστών.
      Pin It

Περίπου 10.000 άτομα πραγματοποίησαν διαδήλωση κατά μιας μικρής συγκέντρωσης Σουηδών ακροδεξιών στη Στοκχόλμη το Σάββατο, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε μια δήλωση εναντίον των ναζί και των ρατσιστών», δήλωσε η 24χρονη διαδηλώτρια.

Από την αρχικά ειρηνική αντιδιαδήλωση αποσπάστηκε μικρή ομάδα ατόμων που συγκρούστηκε με την αστυνομία.

«Μέχρι τώρα, τρία άτομα έχουν συλληφθεί» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ενώ είχε ολοκληρωθεί η συγκέντρωση του ακροδεξιού κόμματος της Σουηδίας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τουλάχιστον δύο αστυνομικοί υπέστησαν ελαφρά τραύματα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

 

diadilosi-stokholmi1

Η αστυνομία απέκλεισε τους δρόμους με σκοπό να αποτρέψει τις δύο ομάδες διαδηλωτών να συναντηθούν. Νωρίτερα πάνω από 100 μέλη του ακροδεξιού κόμματος διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα όπως η «Σουηδία για τους Σουηδούς» και την αστυνομία να επιχειρεί να τους διαλύσει.

Το Κόμμα των Σουηδών που έχει αναγορεύσει τη μετανάστευση σε μείζον ζήτημα στην προεκλογική του εκστρατεία, εμφανίζεται να συγκεντρώνει ένα πολύ μικρό ποσοστό, που δεν διασφαλίζει την είσοδό του στο Κοινοβούλιο.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο αριστεροί διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν κατά ακροδεξιάς προεκλογικής συγκέντρωσης στη πόλη του Μάλμε, ποδοπατήθηκαν από έφιππους αστυνομικούς με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να τραυματιστούν.

 

Σχετικό θέμα: Έφιπποι αστυνομικοί ποδοπάτησαν διαδηλωτές στη Σουηδία

 

efsyn.gr 

Scroll to top