mianmar

31/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

«Λείπουν» εννέα εκατομμύρια κάτοικοι στην Μιανμάρ

Η προηγούμενη απογραφή που είχε γίνει το 1983 από τη Χούντα «είχε φουσκώσει τα νούμερα» του πληθυσμού της Μιανμάρ. Επίσης, 1,2 εκατομ. άνθρωποι δεν συμμετείχαν στην φετινή απογραφή λόγω των συγκρούσεων μεταξύ βουδιστών και μουσουλμάνων στο Ραχίν.
      Pin It

Η πρώτη απογραφή που γίνεται εδώ και τρεις δεκαετίες στη Μιανμάρ αποκάλυψε ότι η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας έχει επισήμως 51 εκατομμύρια κατοίκους, δηλαδή εννέα εκατομμύρια λιγότερους από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις.

Η προηγούμενη απογραφή είχε γίνει το 1983 από τη χούντα και οι τελευταίες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για περίπου 60 εκατομμύρια κατοίκους.

«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα κάνουν λόγο για 51.419.420 κατοίκους στη Μιανμάρ», ανακοίνωσε η υπουργός Μετανάστευσης. «Οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες κατά 1,7 εκατομμύριο», πρόσθεσε.

Περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι δεν συμμετείχαν στην απογραφή στα κρατίδια Ραχίν, Κασίν και Κάρεν εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ βουδιστών και μουσουλμάνων που μαίνονται εκεί, διευκρίνισε αξιωματούχος του υπουργείου μετανάστευσης.

Η απογραφή είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς η πρώτη από τις 41 ερωτήσεις αφορούσε την εθνοτική ταυτότητα των κατοίκων και οι μουσουλμάνοι Ροχίνγκια δεν είχαν το δικαίωμα να προσδιοριστούν ως τέτοιοι.

Η Μιανμάρ θεωρεί τη μειονότητα Ροχίνγκια παράνομους μετανάστες από το Μπανγκλαντές, αν και πολλοί απο αυτούς ζουν εδώ και πολλές γενιές στη χώρα.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top