mat-ioannina

31/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Με αντιφασιστικά συνθήματα η ορκωμοσία στην Περιφέρεια Ηπείρου

Έντονη ήταν η παρουσία των ΜΑΤ στη χθεσινή ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου στα Ιωάννινα. Αντιεξουσιαστές και μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την συμμετοχή δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο νέο σχήμα.
      Pin It

Υπό τον κλοιό ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής Ηπείρου στα Ιωάννινα.

Αντιεξουσιαστές και μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ διαμαρτυρόμενοι για την συμμετοχή δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο νέο σχήμα, συγκεντρώθηκαν έξω από το μέγαρο της Περιφέρειας φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το κτήριο.

Ένταση σημειώθηκε μετά την ορκωμοσία, όταν πλησίασε τους συγκεντρωμένους ο πρώην υποψήφιος με την ΕΛΙΑ Γιώργος Ζάψας και ζήτησε εξηγήσεις γιατί φώναξαν συνθήματα εναντίον του.

Οι διαδηλωτές  υπενθύμισαν στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο τη ναζιστική θηριωδία στην Ήπειρο, όταν αυτός προσήλθε στην ορκωμοσία.

Ο κ. Μάξιμος στον χαιρετισμό του σχολίασε λέγοντας ότι «πρέπει να ακούμε τις αγωνίες του λαού ακόμη και εάν είναι λάθος ή εκφράζονται με λάθος τρόπο γιατί έτσι μαθαίνουμε και από τα λάθη».

«Να φροντίσουμε να εξαλείψουμε ακραία φαινόμενα, τα οποία γεννιούνται ακριβώς, επειδή δεν κάνουμε εμείς καλά την δουλειά μας και με πρώτους τους δεσποτάδες και τους παπάδες. Αν κάναμε εμείς καλά την δουλειά μας, θα ήταν ο κόσμος καλύτερος», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top