moralis-orkomosia

31/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκωμοσία με άρωμα Ολυμπιακού και δρακόντεια μέτρα

Με ισχυρά αστυνομικά μέτρα και σε «ποδοσφαιρικό «σκηνικό» πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Πειραιά, λόγω της συμμετοχής του προφυλακισμένου βουλευτή της Χ.Α. Ν. Κούζηλου. «Θα συγκρουστούμε με όσους χρειαστεί για τον Πειραιά», ανέφερε ο Γ. Μώραλης .
      Pin It

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά  πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Τη μία συγκέντρωση οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία Κοραή και την άλλη η Χρυσή Αυγή στα γραφεία της απέναντι από το θέατρο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ένα φέιγ βολάν από τη δεύτερη συγκέντρωση «ταξίδεψε» από την άλλη μεριά, πάνω στο οποίο αναγραφόταν «Λευτεριά στη Χρυσή Αυγή» και «Κάτω η χούντα Σαμαρά». ορκωμοσία

Παρών και ο προφυλακισμένος βουλευτής Νίκος Κούζηλος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έφτασε με κλούβα της αστυνομίας και κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση.

Η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, ξεκίνησε στις 13:30 και την τελετή έκανε ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ. Αρχικά στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου ανέβηκαν οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, που επιθυμούσαν να ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο. Στη συνέχεια ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ αμέσως μετά υπέγραψαν το πρωτόκολλο ορκωμοσίας οι επικεφαλής των συνδυασμών: Γιάννης Μώραλης,  Θοδωρής Δρίτσας, Ελπίδα Παντελάκη, Νίκος Κούζηλος, Ιωσήφ Βουράκης και Αντώνης Καλογερόγιαννης.

Τα περισσότερα χειροκροτήματα εισέπραξαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Πέτρος Κόκκαλης, ο Αντώνης Νικοπολίδης και η Ειρήνη Νταϊφά.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά έδωσαν το «παρών» ο πρώην δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως επίσης και ο ποδοσφαιριστής Κώστας Μήτρογλου και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ. Μάλιστα, ο Κώστας Μήτρογλου αποχώρησε από τους τελευταίους από την εκδήλωση.

 

Μώραλης: «Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε»

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά, στην πρώτη επίσημη ομιλία του στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αν χρειαστεί, θα συγκρουστούμε με όσους χρειαστεί για να διεκδικήσουμε ότι χρειάζεται η πόλη του Πειραιά. Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε αυτήν την 5ετία και να προδώσουμε την εμπιστοσύνη του λαού που μας ψήφισε».

Ο κ. Μώραλης σημείωσε επίσης πως «θα διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία αυτά που χρειάζεται ο Πειραιάς», ζητώντας ταυτόχρονα την υπομονή και τη συμπαράσταση των πολιτών.

 

Κατά την έξοδό του από το Δημοτικό Θέατρο, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τον Πειραιά. Η πόλη αλλάζει σελίδα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ εργάζομαι. Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε ορισμένα έργα που χρειάζεται ο Πειραιάς και αυτά θα τα πετύχουμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Δεν υπάρχουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι».

 

Από την πλευρά τους, οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας» με επικεφαλής τον Θοδωρή Δρίτσα δήλωσαν: «Πιστοί στο συμβόλαιο τιμής που υπογράψαμε με τους πολίτες του Πειραιά στις εκλογές της 18ης Μαίου 2014 δεσμευόμαστε και σήμερα οτι θα αγωνιστούμε. Για να γίνει ο Πειραιάς, πόλη της ελυθερίας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Πόλη αφιλόξενη στις ρατσιστικές διακρίσεις, ανάχωμα στη φασιστσική απειλή. Πόλη της προόδου, υπόδειγμα υπεράσπισης εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Πόλη της ναυτοσύνης και των ναυτικών. Πόλη των νέων ανθρώπων και των νέων αναζητήσεων. Πόλη για όλους. Για να γίνει ο Πειραιάς θεσμός της δημοκρατικά αυτοδιοικούμενης συμμετοχικής κοινότητας των πολιτών του Πειραιά. Θεσμός -υπηρέτης δημοτών και κατοίκων, ώστε η εξουσίθα να προέρχεται απο το λαό, να ασκείται χάριν του λαού και να ανήκει στο λαό».

 

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

efsyn.gr

Scroll to top