koukodimos

01/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από υφυπουργός Παιδείας ο Κουκοδήμος

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο Κώστας Κουκοδήμος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Αναπάντεχη χαρακτήρισε την παραίτησή του ο Ανδρ. Λοβέρδος. Δεν υπάρχει ρήξη με τον υπουργό Παιδείας τονίζει ο βουλευτής Πιερίας.
      Pin It

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε μέσω επιστολής του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο Κώστας Κουκοδήμος.

Ο πρώην πλέον υφυπουργός, επικαλείται προσωπικούς λόγους για την παραίτησή του, ενώ όπως σημειώνει στην επιστολή του θα συνεχίσει ως βουλευτής να στηρίζει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία.

 

Ολόκληρη η επιστολή του Κ. Κουκοδήμου

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δηλώνω ότι στηρίζω ως βουλευτής της παράταξης της Ν.Δ με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο κι εσάς προσωπικά στην τεράστια προσπάθεια που κάνετε για την ανάταξη της χώρας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν. Πιερίας»

 «Αναπάντεχη» η παραίτηση Κουκοδήμου

«Αναπάντεχη» χαρακτήρισε την παραίτηση Κουκοδήμου ο Ανδρέας Λοβέρδος, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης.

«Ήταν για μένα αναπάντεχο, είχαμε συνεργαστεί εξαιρετικά, ειδικά για θέματα σχολικού αθλητισμού στο πλαίσιο της δράσης «Κοινωνικό Σχολείο» που την θέλουμε αυτήν τη δράση να ξεκινάει μαζί με την έναρξη του σχολικού έτους την άλλη βδομάδα. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο ο κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν τον όρκισε, του ζήτησε να προσέξει τον σχολικό αθλητισμό και θα μας λείψει πάρα πολύ», είπε χαρακτηριστικά

Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ποιος θα τον αντικαταστήσει στη θέση του υφυπουργού Παιδείας, ενώ ερωτηθείς για τον λόγο της παραίτησης και αν υπήρχαν προβλήματα στις σχέσεις τους ανέφερε: «Κανένα πρόβλημα, συνεργαζόμασταν άψογα. Ήξερα ότι είχε θέματα προσωπικά, δηλαδή μου έλεγε κατά καιρούς, μα δεν το περίμενα». «Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός λόγος;» ρωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος και απάντησε: «Απολύτως κανένας».

 

 

Δεν υπάρχει ρήξη με τον Ανδρέα Λοβέρδο

Ο Κώστας Κουκοδήμος, σε συνέντευξη του στο BHMA Fm, σχολίασε μεταξύ άλλων τα εξής: «για καθαρά προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρω και στην ανακοίνωσή μου, πήγα σήμερα το πρωί και υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει καμία σκιά ή πρόβλημα ή ρήξη στη σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο», και συνέχισε:

«Είναι καθαρά – και θέλω να το σεβαστείτε αυτό – προσωπικοί και οικογενειακοί οι λόγοι. Αρμοδιότητες έχουν βγει και έχουν μοιραστεί εδώ και καιρό από τον υπουργό και μάλιστα απλόχερα και δεν υπάρχει θέμα μεταξύ μας. Απεναντίας, τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και μέσα σε τρεις μήνες πετύχαμε πολλά πράγματα. Απλώς έχω κάποιες υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθώ».

«Ο πρωθυπουργός μού έκανε τη μεγαλύτερη τιμή να με επιλέξει από βουλευτή (για υπουργό) και αυτό δεν το ξεχνάω. Εξάλλου, είμαι από τους ανθρώπους που τον έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή και το έχω αποδείξει αυτό, καθώς ήμουν στην πρώτη δεκάδα των στελεχών του κόμματος που τον στήριξαν ως πρόεδρο, με επίσημη ανακοίνωση και συνεχίζω να τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Από την προηγούμενη Τετάρτη είχα ενημερώσει τον κ. Σταμάτη, τον κ. Μπούρα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top