01/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

      Pin It

Ορκωμοσία

 

Με την ευκαιρία της ορκωμοσίας της κ. Δούρου και της αναλήψεως των καθηκόντων της ως περιφερειάρχη Αττικής, επιθυμώ δημοσίως να της δώσω την εξής συμβουλή: Να δώσει άμεση και αυστηρή εντολή στους συνεργάτες της να απαντούν σε ηλεκτρονικά μηνύματα ή επιστολές των απλών πολιτών που κάνουν διάφορες υποδείξεις όσον αφορά τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και ιδίως για θέματα δημόσιας υγείας, πρασίνου, απορριμμάτων και περιβάλλοντος. Δυστυχώς η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας ουδέποτε απαντούσε, απ’ όσο τουλάχιστον γνωρίζω. Ούτε ο περιφερειάρχης ούτε ο διευθυντής του γραφείου του ούτε η γραμματεία έμπαιναν στον κόπο να απαντούν σε εισηγήσεις και υποδείξεις ενεργών πολιτών. Υποδείξεις βγαλμένες από την καθημερινή εμπειρία και παρατήρηση.

 

Ευγένιος Αντωνόπουλος, αρχιτέκτων – μηχανικός, Αθήνα

 

…………………………………………….

 

Της Δικαιοσύνης

 

Κωνσταντίνος Καβάφης: Τρισβάρβαρα τα ελληνικά των, οι άθλιοι. Ο μέγας εθνικός κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι ο μόνος, πρώτος και τελευταίος, Ελλην ηγέτης που διεκήρυξεν το μη συμβατόν της ιδιότητος του δημοσίου υπαλλήλου-λειτουργού με αυτήν του τέκτονος) κατήργησε επί εν έτος σύμπαν το δικαστικό σώμα. Για πρώτη φορά στα χρονικά της πεπολιτισμένης ανθρωπότητος δεν ελειτούργησεν η Δικαιοσύνη επί τόσον μακρόν χρονικόν διάστημα. Αυτό, για εκ βάθρων ανανέωσι-καινισμόν. Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει τώρα για όλες τις βαθμίδες της εκπαιδεύσεως. Μόνον έτσι, κατά την ταπεινήν μου γνώμην, θα απελευθερωθούμε από το άγος, την κραυγαλέα ημιμάθεια, τον βαρβαρισμό της ψευδο-μαρξιστικής, «προοδευτικής», τεκτονικής, εκσυγχρονιστικής δυτικότροπης ιδεολογίας-ιδεοληψίας.

 

Καιρός για κρυφά σχολειά! Καιρός να παύσουμε να είμεθα ευρωλιγούρηδες φραγκοραγιάδες!

 

Αθανάσιος Κ. Παπατζίμας

 

Εταιρεία Γεωγλωσσικών Χαρτογραφήσεων, Θεσσαλονίκη

 

Υστερόγραφον: Οι κομματικοί δυτικόπληκτοι ινστρούχτορες του διαβόητου «Παιδαγωγικού Ινστιτούτου» διακηρύσσουν τώρα, οψίμως, ότι πρέπει να επαναφέρωμεν το προ του 1976 μετά Χριστόν εκπαιδευτικόν σύστημα! Τούτο, βεβαίως, αποτελεί την πλέον κυνική ομολογία ότι τρεις γενιές «πήγαν στράφι» και παραγάγαμε στρατιές απαιδεύτων ημιμαθών…

 

…………………………………………….

 

Το «εἰρήνη ὑμῖν» στην τραγωδία της Μέσης Ανατολής

 

Το δράμα και το ξεκλήρισμα των αυτοχθόνων κατοίκων της Μέσης Ανατολής καλά κρατεί. Θησαυρίζουν οι βιομηχανίες κατασκευής όπλων, περισσεύουν οι υποσχέσεις ειρήνευσης από τους πωλητές φρούδων ελπίδων… Η βιβλική ρήση «εἰρήνη ὑμῖν» με την οποία «κατά τας γραφάς» απευθύνθηκε ο Ιησούς προς τους μαθητές του, μετά την ανάστασή του στην περιοχή της Παλαιστίνης, τώρα ακούγεται μόνο στα κυριακάτικα κηρύγματα… σαν μια μονότονη επανάληψη, χωρίς περιεχόμενο…

 

Γιατί αν δεν συμβαίνει πράγματι κάτι τέτοιο θα πρέπει οι υψηλόβαθμοι της Εκκλησίας να δώσουν τις οφειλόμενες εξηγήσεις. Να πουν πως αντιδρούν στις καθημερινές ανθρωποσφαγές, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών, να πείσουν για το πως ενστερνίζονται και κυρίως για το πως υπερασπίζονται -πέρα από ευχολόγια- το «εἰρήνη ὑμῖν». Οι δυνατότητες υπάρχουν, η βούληση είναι το ζητούμενο…

 

Τα ελλείμματα μάλιστα σ’ αυτή την άσκηση των πραγματικών καθηκόντων των υψηλόβαθμων ιερωμένων αναδεικνύονται και συχνά μεγιστοποιούνται όταν ορισμένοι απ’ αυτούς παρεμβαίνουν σε άλλα ζητήματα, ήσσονος εν πολλοίς σημασίας και έξω από τα καθήκοντά τους… Είναι αυτονόητο ότι αν δεν καταβάλουν τις δέουσες προσπάθειες, αν δεν ασκήσουν όλη τους την επιρροή, δεν θα πρέπει να δυσανασχετούν από την αναμενόμενη εκ μέρους των πολιτών επίκληση της ευαγγελικής ρήσης «ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας»! (Κατά Ματθαίον, κεφ. 23)

 

Γιάννης Κύρκου Αικατερινάρης, αρχιτέκτων, Πολύγυρος

 

…………………………………………….

 

Ευρωκοινοβουλευτικά

 

Πριν από λίγες μέρες ο γνωστός μας καθηγητής κ. Γραμματικάκης από το νέο πόστο του εκεί στο Ευρωκοινοβούλιο έδωσε μια συνέντευξη στα ερτζιανά. Την άκουσα με προσοχή. Η αλήθεια είναι ότι τους τα είπε χύμα για τον συντηρητισμό που επικρατεί στις Επιτροπές, στο Συμβούλιο. Συνεργάζομαι με όλους αλλά δεν βλέπω φως, έτσι νιώθω πρωτόγνωρα όταν μάλιστα «δεν ακούνε». Αλλού είναι τα κέντρα των αποφάσεων και έτσι από ένα σημείο και πέρα δεν μετράνε οι Επιτροπές!

 

Ανεργία – νέες θέσεις εργασίας – τουρισμός (τα μικρά νησιά μας για μας είναι προτεραιότητα) με πολιτισμό αλλά ιδιαίτερα το μεταναστευτικό είναι που καίνε, η κύρια προτεραιότητα. Στη συνέχεια δυστυχώς η Ευρώπη δεν ξέρει την Ελλάδα και το αντίστροφο, πώς δουλεύουν τα πράγματα και πόσο καίει το κάθε πρόβλημα. Ενας συνδυασμός θα ‘λεγα, τρέχα γύρευε λέω εγώ τώρα με αυτόν τον Γιούνκερ και τους εναγκαλισμούς τους με το μπλε κάθε τόσο και πάντα καθησυχαστικός στον κάθε Αβραμόπουλο – μια ζωή έτοιμος, πρόθυμος να περιμένει. Μην ανησυχείτε, πάλι μάς κοπάνησε όπως πάντα, κοιμισμένοι ως συνήθως από την πλευρά μας.

 

Και να σου η τελευταία είδηση ότι οι νέοι μας βουλευτές, που καλά καλά δεν γνωρίζουν τις Βρυξέλλες, σνομπάρουν την Επιτροπή Αλιείας -και να σκεφτούμε ότι περιλαμβάνει Δίκαιο Θαλάσσης και ΑΟΖ- ψιλά γράμματα γι’ αυτή την κινεζοποιημένη πια Ευρώπη. Φτάνουν και μας περισσεύουν οι ψευτο-δορυφόροι και με τη νέα τεχνολογία που θα πιάνουν τους εγκληματίες ψαράδες -καλά ζωώδης η κατάσταση, αφού οι ίδιοι σκοτώνουν τεράστιες ποσότητες γόνων σκοτώνοντας στην ουσία την αυριανή δουλειά τους! Α ναι, είναι και τα τόσο μεγάλα ποσά για τα ταξιδάκια Βρυξέλλες-Στρασβούργο-Βρυξέλλες (οι Γάλλοι λέει αντιστέκονται!). Ψάχνουν λέει για περισσότερες γυναίκες – ευρωβουλευτίνες για ψώνια!

 

Γιάννης Π. Κορδής, Κιάτο

 

[email protected]

 

Scroll to top