01/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τους «καίνε» DNA και αποτυπώματα

Με τη δολοφονία αστυνομικού το 2008 σε ληστεία τράπεζας στον Χολαργό συνδέονται οι ληστές του Διστόμου.
      Pin It

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

Το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στο σκάφος διαφυγής των ληστών της τράπεζας του Διστόμου «καίει» τον έναν από αυτούς, καθώς από τους εργαστηριακούς ελέγχους των αστυνομικών αρχών προέκυψε ότι ένας από αυτούς συμμετείχε σε ληστεία μετά φόνου στον Χολαργό το 2008, όπου έχασε τη ζωή του αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, και σε ακόμη μία στο Πόρτο Χέλι.

 

Εντούτοις οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν επακριβώς την ταυτότητα του δράστη, καθώς δεν έχουν στα αρχεία τους το βιολογικό υλικό των δραστών, όμως με το στοιχείο αυτό και με μια σειρά εργαστηριακών αποτελεσμάτων που δημοσιοποίησαν εκτιμούν ότι αποδεικνύεται η σχέση μεταξύ ποινικών κακοποιών και μελών ένοπλων οργανώσεων και ειδικά μεταξύ των ομάδων Βασίλη Παλαιοκώστα και Νίκου Μαζιώτη (θυμίζουμε ότι ο Μαζιώτης στην πρόσφατη επιστολή του διέψευσε την ύπαρξη ομάδας του).

 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε στο ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους ταυτοποιείται με DNA που βρέθηκε σε καπέλο τύπου τζόκεϊ που εγκατέλειψαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας της 17ης Απριλίου 2008 σε υποκατάστημα της ALPHA BANK στη λεωφόρο Μεσογείων 238, στον Χολαργό.

 

Οι δράστες είχαν αρπάξει 14.500 ευρώ όταν κατά την έξοδό τους προσπάθησε να τους σταματήσει 39χρονος αστυνομικός, ο οποίος είχε ρεπό και εργαζόταν παράνομα σε εταιρεία σεκιούριτι. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και τέσσερις σφαίρες τον τραυμάτισαν θανάσιμα στο στήθος.

 

Το βιολογικό υλικό

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, το ίδιο DNA υπήρχε και σε τμήμα χειρουργικού γαντιού που εγκατέλειψαν οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, με λεία 236.430 ευρώ.

 

Κατά τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, αυτό το βιολογικό υλικό πιθανόν να ανήκει στον Γιώργο Πετρακάκο και αυτό γιατί, όπως ανακοινώθηκε, στη ληστεία μετά φόνου στον Χολαργό βρέθηκαν κάλυκες από το ίδιο όπλο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε σε ένοπλη ληστεία τράπεζας στις 5 Ιουλίου 2006 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου οι δράστες άρπαξαν 74.110 ευρώ, και σε ληστεία τράπεζας που έγινε στις 29 Μαΐου 2006 στο Μοσχάτο, με λεία 35.530 ευρώ.

 

Οπως ανέφεραν μάλιστα οι αστυνομικοί, στη ληστεία της Πυλαίας Θεσσαλονίκης οι δράστες είχαν πάρει το πιστόλι του διευθυντή της τράπεζας μέσα από το χρηματοκιβώτιο και το όπλο αυτό βρέθηκε περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα στο σπίτι όπου συνελήφθησαν ο Βασίλης Παλαιοκώστας και οι συνεργοί του και στο οποίο κρατούνταν κατά τη διάρκεια της απαγωγής του ο βιομήχανος Γιώργος Μυλωνάς.

 

Ανακοινώθηκε ακόμη ότι βιολογικό υλικό άνδρα (εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι του Σπύρου Δραβίλα) που ανιχνεύτηκε σε κηλίδα αίματος στο ταχύπλοο σκάφος ταυτίζεται με το DNA άνδρα που εντοπίστηκε σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο κι εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο στη Βάρη Αττικής, όπου υπήρχε και αποτύπωμα του καταζητούμενου Σπύρου Δραβίλα.

 

Ακόμη, εντοπίστηκε βιολογικό υλικό άνδρα σε αντικείμενο που βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος και ταυτίζεται με DNA άνδρα που ανιχνεύτηκε στο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα στον Αγ. Νικόλαο Αττικής, το οποίο πρόσφατα ερεύνησαν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

 

Οπως έχει γίνει γνωστό, το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε νοικιάσει ο Σπύρος Χριστοδούλου τον Μάιο-Ιούνιο του 2003, προπληρώνοντας έξι νοίκια, αλλά το εγκατέλειψε δύο μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2013. Το ίδιο βιολογικό υλικό ταυτοποιείται με αντίστοιχο που εντοπίστηκε σε αντικείμενα που είχαν βρεθεί το 2007 σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που κατείχε ο Σπύρος Χριστοδούλου, ενώ παλαμικό αποτύπωμα του ίδιου ταυτοποιήθηκε στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα.

 

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του καταζητούμενου Γιώργου Πετρακάκου, ενώ τμήμα παλαμικού αποτυπώματος στο ίδιο σκάφος ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του Σπύρου Δραβίλα.

 

Scroll to top