01/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ορκωμοσία χωρίς… χούλιγκαν

Κύτταρο λαϊκής εξουσίας είναι ο δήμος, σύμφωνα με τον νεο δήμαρχο Φιλαδέλφειας Αρ. Βασιλόπουλο, ο οποίος κερδίζει όλο και περισσότερους ΑΕΚτζήδες δημότες που διαχωρίζονται από τη βία.
      Pin It

Κύτταρο λαϊκής εξουσίας είναι ο δήμος, σύμφωνα με τον νεο δήμαρχο Φιλαδέλφειας Αρ. Βασιλόπουλο, ο οποίος κερδίζει όλο και περισσότερους ΑΕΚτζήδες δημότες που διαχωρίζονται από τη βία

 

Μόνο γιορτινό θα μπορούσε να είναι το κλίμα στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Πλήθος λαϊκού κόσμου παρέστη και όπως σχολίαζαν παλαιότερα στελέχη της τοπικής διοίκησης, είχαν χρόνια να δουν ανάλογη συμμετοχή σε τελετή ορκωμοσίας. Μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη της παράταξής τους, τα μέλη της «Δύναμης Πολιτών» αναλαμβάνουν καθήκοντα διοίκησης και δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν βήμα πίσω από τις προεκλογικές τους θέσεις, απέναντι στα καθημερινά προβλήματα του δημότη, όσο και στα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που έχουν βάλει στο «στόχαστρο» τον δήμο.

 

«Οι ζωές μας είναι στα χέρια μας. Και όλοι μαζί θα φτιάξουμε την πόλη που μας αξίζει», υπογράμμισε ο δήμαρχος, Αρης Βασιλόπουλος, μετά την πολιτική του ορκωμοσία. Ο χαιρετισμός του σύντομος και ενωτικός. «Για εμάς η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το θεμελιώδες κύτταρο της δημοκρατίας, ένας θεσμός λαϊκής εξουσίας: μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με τη διαρκή συμμετοχή και υπό τον αυστηρό έλεγχο των δημοτών», τόνισε. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να καθιερώσει άμεσα την «ημέρα του δημότη»: «Κάθε δεκαπενθήμερο, στη διαβούλευση με τους πολίτες και σε συνελεύσεις στις γειτονιές της πόλης». «Θα διασφαλίσουμε την οικονομική διαφάνεια και θα καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, ξεκινώντας με διαχειριστικό έλεγχο των οικονομικών του δήμου», πρόσθεσε. Δεσμεύτηκε ότι στο επίκεντρο του έργου του θα βρεθούν τα παιδιά και τα σχολεία.

 

Αργά ή γρήγορα ο κ. Βασιλόπουλος φαίνεται ότι συσπειρώνει τους δημότες Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Σύμφωνα με συμβούλους του, υπήρξαν φίλαθλοι της ΑΕΚ που, μετά την τελετή, έσπευσαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη μερίδα των οπαδών που επιτέθηκαν προ μηνών σε πολίτες, με αφορμή το θέμα του γηπέδου.

 

Στέργιος Ζιαμπάκας

 

Scroll to top