metanastes-ploio

01/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 4000 οι διασωθέντες μετανάστες στην Ιταλία

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που έχουν φθάσει στις ακτές της Κάτω Ιταλίας από την αρχή του χρόνου ξεπερνούν τους 115.000 .
      Pin It

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης και μεταφοράς μεταναστών από τη Λιβύη στη Σικελία με τους διασωθέντες από τις ιταλικές αρχές, να ξεπερνούν τους 4000 τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Η διάσωση και μεταφορά γίνεται στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι αναχωρήσεις από την Λιβύη συνεχίζονται, παρά την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. «Πολλές φορές, η ιταλική ακτοφυλακή και το πολεμικό ναυτικό δραστηριοποιούνται για παροχή βοήθειας, μετά από κλήση που λαμβάνουν από τους ίδιους τους μετανάστες, οι οποίοι χρησιμοποιούν δορυφορικά τηλέφωνα», αναφέρει η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας Rai.

Ιταλικό στρατιωτικό πλοίο, στο μεταξύ, το οποίο μεταφέρει 910 μετανάστες, αναμένεται να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Αουγκούστα, στην Σικελία, το απόγευμα.

Σήμερα το πρωί η φρεγάτα «Φαζάν» του ιταλικού πολεμικού ναυτικού έφτασε στο Λιμάνι του Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, μεταφέροντας 1.018 πρόσφυγες και μετανάστες, 110 εκ των οποίων είναι ανήλικοι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν διαγνωσθεί μεμονωμένα περιστατικά ψώρας.

Αύριο αναμένεται νέα μαζική άφιξη στο λιμάνι του Ρήγιου της Καλαβρίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις επιχειρήσεις διάσωσης νότια της Σικελίας, οι οποίες συντονίζονται από την ιταλική ακτοφυλακή, με την βοήθεια εμπορικών πλοίων.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top