ÂÏÕËÇ - Ìüíç óõæÞôçóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ Äéêáéïóýíçò, ÄéáöÜíåéáò êáé Áíèñùðßíùí ÄéêáéùìÜôùí «Ôñïðïðïßçóç ôïõ í.927/1979 (Á´139) êáé ðñïóáñìïãÞ ôïõ óôçí áðüöáóç ðëáßóéï 2008/913/ÄÅÕ ôçò 28çò Íïåìâñßïõ

02/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συζήτηση για το Αντιρατσιστικό

O υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε αλλαγές με σκοπό να «συμβιβάσει» και να κάμψει τις ουσιαστικές αντιρρήσεις για το περιεχόμενο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
      Pin It

Με κάποιες αλλαγές που αφενός ρυθμίζουν την απαίτηση των 38 βουλευτών της Ν.Δ. να ενσωματώσει στο άρθρο 2, πλην του Ολοκαυτώματος, και τα άλλα αναγνωρισμένα από διεθνή δικαστήρια και την ελληνική βουλή μαζικά εγκλήματα και αφετέρου τα ζητήματα που έβαλαν τα κόμματα σχετικά με την προστασία από ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι σε διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς, ο υπουργός κ. Αθανασίου προσπάθησε να «συμβιβάσει» και να κάμψει τις ουσιαστικές αντιρρήσεις για το περιεχόμενο του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή φάνηκαν καθαρά από τις τοποθετήσεις των βουλευτών οι διαφορετικές προσεγγίσεις στην ουσία των διατάξεων, όπως και η προσπάθεια όσων υιοθετούν μισαλλόδοξες θέσεις να οχυρωθούν πίσω από το κατά τα άλλα ορθό επιχείρημα για τη διασφάλιση της ελευθερίας του λόγου.

Το σημερινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» με τις υπογραφές των ιστορικών που ζητούν να μην απαγορεύεται οποιαδήποτε διατύπωση άποψης για τα ιστορικά γεγονότα, όσο ακραία και αναληθής κι αν είναι, έγινε αντικείμενο αναφοράς από αρκετούς βουλευτές.

 

 * Αναλυτικά η συζήτηση στη Βουλή στο αυριανό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών».

 

Σχετικό θέμα:  Μόνο στην «Εφ.Συν.»: Έκκληση ιστορικών για το αντιρατσιστικό

 

 

Α.Ψ.
efsyn.gr

Scroll to top