Falcao

02/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο συναρπαστικός κύριος Φαλκάο!

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσω Μονακό ο παίκτης, που έχει όνειρο να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.
      Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

To τέλος των μεταγραφικών περιόδων, ειδικά του Αυγούστου, βγάζει στην επιφάνεια συναρπαστικές ιστορίες. Οπως αυτή του πρωταγωνιστή μας – ας τον πούμε Ρανταμέλ Φαλκάο.

 

Ο Ρανταμέλ λοιπόν, ακόμα και όταν αγωνιζόταν για την Ατλέτικο Μαδρίτης, δεν είχε κρύψει ποτέ την επιθυμία του να φορέσει κάποτε τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης – κάτι που είχε καταστήσει γνωστό στους πάντες όταν έφυγε για τη Μονακό. Τότε που γράφαμε ότι έχει μπει και όρος στο συμβόλαιό του με τους «Μονεγάσκους» να μη βάλουν εμπόδια στην έξοδό του, σε περίπτωση που τον καλούσε η «βασίλισσα».

 

Μάλιστα, μολονότι έφυγε από τη Μαδρίτη τον Μάιο του 2013, είχε κρατήσει το σπίτι του εκεί και επισκεπτόταν συχνά την ισπανική πρωτεύουσα για να μη σπάσει τους δεσμούς που τον δένουν με την Πριμέρα Ντιβισιόν. Επιπλέον δεν έχανε την ευκαιρία να κάνει ανοίγματα προς τους οπαδούς, που βέβαια δεν θα έλεγαν «όχι» σε μια τέτοια μεταγραφή.

 

Ομως αρνητικός ήταν ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, για οικονομικούς λόγους. Μαζί κι ο προπονητής Κάρλο Αντσελότι για λόγους αγωνιστικούς.

 

Και εξηγούμαστε. Η πολιτική των μεγάλων μεταγραφών (Κριστιάνο, Μπέιλ, Ροδρίγες…) έχει προκαλέσει πολλές φορές ένταση στα αποδυτήρια των «μερένγκες». Διπλωματικά επεισόδια λόγω μισθολογικών διαφορών. Η άφιξη ενός αστέρα του διαμετρήματος του Φαλκάο θα τάραζε την άρτι επιτευχθείσα –αλλά και ευαίσθητη- αυτή ισορροπία.

 

Στο αγωνιστικό μέτωπο, ύστερα από πολλές προσπάθειες, πέρσι δούλεψε σωστά η τριάδα Καρίμ Μπενζεμά – Γκάρεθ Μπέιλ – Κριστιάνο Ρονάλντο, το επονομαζόμενο BBC. Αυτό που χρειάζεται δηλαδή ο Ιταλός τεχνικός είναι έναν παίκτη να ξεκουράζει τον Μπενζεμά, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο. Και ο νεοαποκτηθείς «Τσιτσαρίτο» Ερνάντεθ (δανεικός για έναν χρόνο) είναι ο κατάλληλος, γιατί δεν θα έχει απαιτήσεις να βρίσκεται στη βασική ενδεκάδα, σε αντίθεση με τον Φαλκάο που ως παίκτη και ως επένδυση δεν τον αφήνεις στον πάγκο.

 

Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν ο ήρωας της ιστορίας μας είδε ότι η πόρτα του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μένει ερμητικά κλειστή γι’ αυτόν. Οπότε άρχισε να κοιτάει προς την πλευρά των μνηστήρων που πραγματικά ενδιαφέρονταν. Σχεδόν όλοι από την Αγγλία.

 

Μέχρι προχθές η Μάντσεστερ Σίτι αλλά και η Αρσεναλ έδειχναν να βρίσκονται πιο κοντά στον Κολομβιανό στράικερ, αλλά αυτός τελικά τους γύρισε την πλάτη και συμφώνησε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

Ο Λουίς φαν Χάαλ, θορυβημένος από τους συχνούς και επίμονους τραυματισμούς του συμπατριώτη του Ρόμπιν φαν Πέρσι, αναζητούσε επιθετικό. Και η διοίκηση αποφάσισε να επενδύσει στον «τίγρη»: δανεικός, αλλά με τη Γιουνάιτεντ να πληρώνει κανονικά το παχυλό του συμβόλαιο (200.000 στερλίνες την εβδομάδα), να αποζημιώνει τη Μονακό για την απώλεια με 10 εκατομμύρια ευρώ και τους δύο συλλόγους να συμφωνούν σε οψιόν αγοράς ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ιούνιο του 2015.

 

Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

 

Στο περιθώριο της μεγαλύτερης μεταγραφής της ημέρας, αυτής του Κολομβιανού, ανακοινώθηκε και η απόκτηση του Ντάλεϊ Μπλιντ από τη Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά δεν είναι ο κλασικός στόπερ που λείπει από την αγγλική ομάδα.

 

Scroll to top